Φόρους και ανατροπές στα εργασιακά ζητούν οι δανειστές

Φόρους και ανατροπές στα εργασιακά ζητούν οι δανειστές

Αύγουστος 03, 2015 - 08:47
0 σχόλια

Ανοίγει το Χρηματιστήριο Αθηνών

Ξεκινούν από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου οι συζητήσεις ανάμεσα στους θεσμούς και στην ελληνική κυβέρνηση, με τη φορολογία και τα εργασιακά να βρίσκονται στο επίκεντρό τους. Περίπου στα μέσα του Αυγούστου αναμένεται να ψηφιστούν τα αποτελέσματα αυτών των συζητήσεων, προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία. Ακόμη, με ενδιαφέρον αναμένουν οι χρηματαγορές την επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου Αθηνών ύστερα από 40 ημέρες, το οποίο αναμένεται να έχει απώλειες έως και 20%.

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίστηκε την Παρασκευή, αναμένεται να προσλάβει διακεκριμένους εμπειρογνώμονες ως χρηματοπιστωτικούς συμβούλους για τη σύναψη της πολυπόθητης συμφωνίας.
 
Η τετράδα των «θεσμών» ζητεί αλλαγές στην κλίμακα της έκτακτης εισφοράς, αλλά και για τη μονιμοποίησή της, καθώς επιμένουν στην ενσωμάτωσή της στον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος. Έτσι, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες θα επιβαρυνθούν με έναν πρόσθετο φόρο από 0,7% έως και 6%, για τα εισοδήματα από 12.000 ευρώ και άνω.

Όσο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα πράγματα δυσκολεύουν επικίνδυνα, καθώς η τετράδα ζητεί η προκαταβολή του φόρου να αυξηθεί από το 55% στο 75% το 2016 και να φθάσει στο 100% το 2017. Παράλληλα, θα φορολογείται κάθε αποζημίωση και κάθε επιδότηση.
 
Ακόμη, οι δανειστές απαιτούν τη φορολόγηση των αγροτών δίχως εκπτώσεις και απαλλαγές, οι οποίοι ήδη προειδοποιούν με κινήματα και κινητοποιήσεις, αλλά και την κατάργηση του χαμηλού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο.
 
Επίσης, θα συζητηθεί το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις έως τον Δεκέμβριο ή σε έξι έως τον Ιανουάριο ή σε 7 έως τον Φεβρουάριο του 2016. Φυσικά, οι «θεσμοί» επιμένουν στην κατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων.
 
Από την Τρίτη 4 Αυγούστου αναμένεται να ανοίξει η συζήτηση για τις αποκρατικοποιήσεις λιμανιών και αεροδρομίων.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.