Φορολογία και Ασφαλιστικό «καίνε» τους Τριπολίτες (vid)

Φορολογία και Ασφαλιστικό «καίνε» τους Τριπολίτες (vid)

Φεβρουάριος 10, 2016 - 09:52
0 σχόλια

Με φόντο τις πολιτικές εξελίξεις για το φορολογικό και ασφαλιστικό, οι πολίτες της Τρίπολης μίλησαν για το θέμα που μονοπωλεί το ενδιαφέρον του συνόλου των Ελλήνων πολιτών. Η λαίλαπα του ασφαλιστικού, όπως την χαρακτήρισαν, ήρθε να τους αποτελειώσει και να τους σβήσει την όποια ελπίδα τούς είχε απομείνει περί σταθερότητας, καθώς οι συντάξεις θα γίνουν επιδόματα

με τα οποία φυσικά δεν θα μπορούν να επιβιώσουν.
Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τη φορολογία, τη συλλογή ή όχι των αποδείξεων, το «κόψε-ράψε» στις συντάξεις έχουν φέρει τους Έλληνες πολίτες εκτός εαυτού. Οι «πεισματικές» απαιτήσεις ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, λένε, ενώ δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας.

«Ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει», λέει η Τρίπολη, αλλά θα είναι καταστρεπτικός ένας νέος γύρος εκλογών. Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση δεν μοιάζουν ικανά να δώσουν κάποια λύση.

Οι πολίτες, μη μπορώντας να μαντέψουν τι θα κάνει η κυβέρνηση με τις αποδείξεις, και στον απόηχο των δηλώσεων του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας ότι καλό θα είναι να συγκεντρώνουν οι πολίτες τις αποδείξεις τους, ώσπου να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για το τι μέλλει γενέσθαι, χρησιμοποιούν και πλαστικό χρήμα και μετρητά, προσπαθώντας να συγκεντρώνουν τις αποδείξεις. Ακόμη, οι πολίτες λένε ότι η φορομπηχτική πολιτική δεν βγάζει πουθενά, διότι δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν σε λίγο. 

Οι Έλληνες έχουν βγει στους δρόμους: ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, επιστήμονες, μικροεπιχειρηματίες. Πολύ μεγάλη συμμετοχή είχε και στην Τρίπολη η απεργία της 4ης Φεβρουαρίου. Παράλληλα, μια μερίδα των πολιτών λέει ότι έφτασε η στιγμή να πληρώσουν αυτοί που τόσα χρόνια φοροδιέφευγαν και που περνούσαν καλά εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, και των ασφαλιστικών ταμείων. Οι πολίτες συμφωνούν με τις διαμαρτυρίες που διοργανώνονται στην Τρίπολη, αλλά πολλοί από εκείνους που μας μίλησαν, πιστεύουν ότι χρειάζονται πιο μαζικοί αγώνες και μεγαλύτερη ακόμα συσπείρωση των θιγομένων.

Σήμερα στην Ευρώπη κυβερνάει Λαϊκό Κόμμα, το οποίο στην Ελλάδα λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης

Η φοροδιαφυγή μπορεί να εξαλειφθεί, λένε κάποιοι, ενώ το πλαστικό χρήμα που πολλοί αποφεύγουν, ίσως είναι μία λύση προς αυτή την κατεύθυνση, επισημαίνουν, αλλά κάτι πρέπει να γίνει και με την προμήθεια των τραπεζών, διότι είναι πολύ υψηλή και καθιστά απαγορευτική την προμήθεια των ειδικών μηχανημάτων ιδίως από μικρεμπόρους, οι οποίοι δεν έχουν τζίρο πάνω από 30.000 ευρώ.

Η αισιοδοξία φαίνεται να εγκαταλείπει τους πολίτες, αλλά όχι και το χιούμορ. Έτσι, οι Τριπολίτες έχουν εφεύρει νέα αστεία, τα οποία περιγράφουν γλαφυρά την κατάσταση την οποία βιώνουμε όλοι. Ως προς τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, οι οποίοι συνεχώς ζητούν όλο και περισσότερα από την κυβέρνηση, κάποιος μας είπε: «Σε λίγο θα μας ζητήσουν και ανταποδοτικά από τους περσικούς πολέμους»..

Έφη Καστραντά
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Oι πολίτες της Τρίπολης μίλησαν για το φορολογικό και ασφαλιστικό


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.