«Φαρμακερά βέλη» από Πέτρο Τατούλη και Ντίνα Νικολάκου από τη Μεσσήνη

«Φαρμακερά βέλη» από Πέτρο Τατούλη και Ντίνα Νικολάκου από τη Μεσσήνη

Σεπτέμβριος 22, 2018 - 16:37
0 σχόλια

Τατούλης: «Έσπασα “ταμπού” και επιφυλάξεις που οργανωμένα συμφέροντα ήθελαν να προωθήσουν για να με εκβιάσουν»
 
Nτ. Νικολάκου: «Είναι δυνατόν να γυρίσουμε πολλές δεκαετίες πίσω, στις Νομαρχίες, οι οποίες ήταν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης;»
 
 Με το τέλος της «δεξίωσης» που παρατέθηκε μετά την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στο Μετόχι της Ζωοδόχου Πηγής, τόσο ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης όσο και η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου σχολίασαν τη συνάντηση που είχαν τα στελέχη της Ν.Δ. της «Νέας Πελοποννήσου» στα κεντρικά του κόμματος.

Αρχικά ο κ. Τατούλης σχολίασε την προχθεσινή συνάντηση τονίζοντας ότι είναι πάρα πολύ υπερήφανος από το ανυπότακτο πνεύμα και την ανιδιοτέλεια που επέδειξαν οι συνεργάτες του. Πρόσθεσε, δε, ότι το τελευταίο είναι ιδιαίτερο σημαντικό, καθώς το πολιτικό διακύβευμα των ημερών μας είναι ο σεβασμός στους θεσμούς και πρέπει πάση θυσία να τηρηθεί η αυτονομία και η αυτοτέλεια των αυτοδιοικητικών θεσμών.
Εν συνεχεία ξεκαθάρισε ότι η «Νέα Πελοπόννησος» ενωμένη, μακριά από προσωπικά συμφέροντα, υπερήφανη για το έργο της, θα είναι εκείνη που το Μάιο του 2019 θα επιλέξουν ξανά οι πολίτες της Πελοποννήσου, αναγνωρίζοντας το έργο και την εργατικότητά τους. Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι έσπασαν «ταμπού» και επιφυλάξεις που οργανωμένα συμφέροντα ήθελαν να προωθήσουν για να τον εκβιάσουν. Επισήμανε, δε, ότι ουδέποτε εκβιάστηκε, ούτε στην προσωπική ούτε στην πολιτική του ζωή, και με μόνη υποστήριξή του τους πολίτες της Πελοποννήσου και τη μεγάλη δύναμη της κοινωνίας, δηλώνει «παρών» για να συνεχίσει το έργο του για την Πελοπόννησο.

Υπερήφανη για τη «Νέα Πελοπόννησο» δήλωσε και η στενή συνεργάτις του Πέτρου Τατούλη, αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν προβλήματα στη «Νέα Πελοπόννησο». Παράλληλα, εξήρε το πρόσωπο του περιφερειάρχη, τονίζοντας ότι η ηγετική φυσιογνωμία του Πέτρου Τατούλη είναι αυτή που συγκεντρώνει δίπλα του τους άξιους συνεργάτες, «γυρίζοντας» την πλάτη ουσιαστικά στα κόμματα. Όπως σημείωσε, το εγχείρημα της «Νέας Πελοποννήσου» το 2010 πολλοί το προσπάθησαν αλλά λίγοι το κατάφεραν…

Εν συνεχεία η κα Νικολάκου άφησε σαφείς αιχμές κατά του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, «φωτογραφίζοντας» τον και χωρίς να τον κατονομάσει. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ακούω δηλώσεις επίδοξων υποψήφιων περιφερειαρχών, που έχουν να κάνουν με την απόφασή τους αν θα είναι ή όχι υποψήφιοι περιφερειάρχες. Λέγεται σε αυτές τις δηλώσεις ότι “δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα, διότι πρέπει κάποιοι άλλοι να αποφασίσουν” ή “έχουμε ζητήσει κάποια προαπαιτούμενα”. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει προαπαιτούμενα. Ασχολούμαι πολλά χρόνια και με την πολιτική και με την αυτοδιοίκηση. Εγώ γνωρίζω ότι όταν κάποιος θέλει να κατέβει υποψήφιος, έχει σχέδιο, πρόγραμμα και όραμα και με αυτό απευθύνεται στους πολίτες. Τι μπορεί να σημαίνει προαπαιτούμενα, τι μπορεί να σημαίνει χρίσμα, τι μπορεί να σημαίνει “κάποιοι άλλοι πρέπει να αποφασίσουν”; Αυτές οι λογικές είναι έξω από εμάς και το λέμε ξεκάθαρα.

Στις επερχόμενες εκλογές, του Μαΐου του 2019, η “Νέα Πελοπόννησος” θα είναι απέναντι σε οποιονδήποτε πιστεύει ότι μπορούμε να προχωρήσουμε βήματα πίσω, σε σχέση με την πολιτική αντίληψη για την αιρετή Περιφέρεια. Έχει ωριμάσει στην κοινωνία η περιφερειακή διακυβέρνηση, που σημαίνει δυνατή αυτοδιοίκηση, δυνατή Περιφέρεια, δυνατός Δήμος. Η Ελλάδα είναι σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Είναι δυνατόν να γυρίσουμε πολλές δεκαετίες πίσω, στις Νομαρχίες, οι οποίες ήταν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης; Είμαστε, λοιπόν, απέναντι όχι σε πρόσωπα, αλλά απέναντι σε τέτοιες απόψεις, που με πολιτικό θράσος βλέπω να διατυπώνονται δημόσια το 2018».

Κλείνοντας τη δήλωσή της η κα Νικολάκου απέκλεισε κάθε σενάριο ενδιαφέροντός της είτε για το «ψηφοδέλτιο» του ΚΙΝΑΛ είτε για το Δήμο Καλαμάτας, υπογραμμίζοντας ότι βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» της «Νέας Πελοποννήσου», στον αγώνα που ήδη ξεκίνησε για τις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου του 2019.
 
Του Κώστα Γαζούλη

tharronews.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.