Εύη Τατούλη: Άστοχη ενέργεια το κλείσιμο των άμισθων υποθηκοφυλακείων

Εύη Τατούλη: Άστοχη ενέργεια το κλείσιμο των άμισθων υποθηκοφυλακείων

Σεπτέμβριος 01, 2016 - 16:36
0 σχόλια

Με αφορμή το επικείμενο κλείσιμο των άμισθων υποθηκοφυλακείων, ανάμεσα σε εκείνα και του υποθηκοφυλακείου Πρασιών, η πολιτευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία κυρία Εύη Τατούλη επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια είναι αντιαναπτυξιακή και άστοχη, καθώς αντιστρατεύεται τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και αποκέντρωσης και καλεί σε συσστράτευση, προκειμένου να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην κατάργησή τους.

Η κυρία Τατούλη αναφέρει στην προσωπική της ιστοσελίδα:

Κατά την συνάντηση που πραγματοποίησα προ ολίγων ημερών στον χώρο του υποθηκοφυλακείου Λεωνιδίου, παρουσία της υποθηκοφύλακα και εκπροσώπων του εμπορικού συλλόγου Λεωνιδίου ενημερώθηκα για το σημαντικό ζήτημα της πρόβλεψης στο κατατεθειμένο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για το κλείσιμο των άμισθων υποθηκοφυλακείων και συγκεκριμένα του υποθηκοφυλακείου Πρασιών.

Κατά κοινή ομολογία πρόκειται για μια εντελώς άστοχη ενέργεια, η οποία μάλιστα είναι βαθύτατα αντιαναπτυξιακή αφού αντιστρατεύεται τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της αποκέντρωσης ενώ παράλληλα καταδικάζει πολίτες και επαγγελματίες σε ταλαιπωρία και μαρασμό αντίστοιχα. Ως εκ τούτου χρειάζεται να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να ανατραπεί.

Συμφωνήσαμε όλοι οι παριστάμενοι να κινηθούμε σε δύο λογικές: να ενημερώσουμε την Ένωση Περιφερειαρχών προκειμένου να πετύχουμε να διεκδικήσει να μείνουν ανοικτά τα άμισθα υποθηκοφυλακεία και δεύτερον να ληφθεί απόφαση περιφερειακού συμβουλίου, αφού έχει ήδη προηγηθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Νότιας Κυνουρίας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι με εισήγηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου επιτεύχθηκε προχθές ο πρώτος στόχος (δείτε εδώ http://www.pelop.gr/?page=article&DocID=307556 )και εστάλη η απόφαση στο υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο των άμισθων υποθηκοφυλακείων και στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο έχει ήδη προγραμματιστεί θέμα για να υπάρξει συζήτηση στην ημερήσια διάταξη.

Σε αυτές τις δύσκολες εποχές, χρειάζεται όλοι οι φορείς και οι θεσμοί να παραμένουν ενωμένοι για το καλό της Αρκαδίας μας, προκειμένου οι στόχοι μας να ευοδώνονται σε μεγαλύτερο βαθμό και να προστατεύονται τα δικαιώματα των συμπολιτών


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.