Ευαγγελία Μπαλά-Πανταζοπούλου: Ο Δήμος πρέπει να αποτελεί φορέα παροχής παιδείας

Ευαγγελία Μπαλά-Πανταζοπούλου: Ο Δήμος πρέπει να αποτελεί φορέα παροχής παιδείας

Μάιος 15, 2019 - 09:24
0 σχόλια

Η κυρία Ευαγγελία Μπαλά-Πανταζοπούλου, επιτυχημένη εκπαιδευτικός και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Γιάννη Σμυρνιώτη και την παράταξη «Νέα Τρίπολη», παραχώρησε συνέτευξη στο Arcadia Portal όπου και ανέπτυξε τις ιδέες και της προτάσεις της για έναν Δήμο πιο λειτουργικό, ανθρώπινο, έναν Δήμο που θα σταθεί δίπλα στους νέους ανθρώπους που αγωνιούν για το μέλλον τους.

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα αυτοδιοικητικά του Δήμου Τρίπολης και τι ήταν αυτό που σας έκανε να επιλέξετε τον κ. Σμυρνιώτη και το ψηφοδέλτιο  «Νέα Τρίπολη»;

Ο άνθρωπος όπως έχει πει και ο αγαπημένος μου Αριστοτέλης είναι φύσει πολιτικό όν.  Έτσι λοιπόν δέκα χρόνια μετά την εγκατάστασή μου στην Τρίπολη αποφάσισα πως ήρθε η ώρα αυτή η πολιτική φύση που κρύβει ο καθένας μέσα του να μεταφραστεί σε πράξη. Καθημερινά μέσα από το επάγγελμά μου προσφέρω νου και ψυχή στα παιδιά, τώρα που ήδη μετράω δεκαπέντε χρόνια στην εκπαίδευση αισθάνομαι την ανάγκη να προσφέρω στο σύνολο. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι μια ευκαιρία να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι στη δημιουργία του μέλλοντος.

Ο κύριος Σμυρνιώτης είναι ένας νέος άνθρωπος με προοδευτικές ιδέες που στην ολιγόχρονη , ομολογουμένως, θητεία του απόδειξε περίτρανα πως είχε τη διάθεση να προσφέρει ψυχή και νου. Έτσι λοιπόν σε αυτόν τον αγώνα του είναι τιμή μου να είμαι συναγωνίστριά του και να συμβάλλω και εγώ ώστε η παράταξή μας να είναι αυτή που θα οδηγήσει την πόλη μας σε ένα καλύτερο αύριο.

 

Κατάγεστε από τα Τρίκαλα, μία πόλη που έχει βραβευτεί για την εξωστρέφεια, την καινοτομία και που έχει μια ευρωπαϊκή αντίληψη για την καθημερινότητα. Ποιο το όραμά σας για τον Δήμο της Τρίπολης; Μπορεί η Τρίπολη να «πλησιάσει» τα Τρίκαλα;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα χωριό των Τρικάλων ως το 1999 που έφυγα για σπουδές και δεν επέστρεψα από τότε παρά μόνο για διακοπές. Άρα γνωρίζω τα Τρίκαλα και την καθημερινότητά τους όσο εσείς και ο υπόλοιπος κόσμος. Έτσι λοιπόν θα ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου: γιατί η Τρίπολη να πλησιάσει τα Τρίκαλα; Τι κοινό έχουν εκτός από την πρώτη συλλαβή. Ας πλησιάσουμε τα Τρίκαλα στον τρόπο εκμετάλλευσης των Ευρωπαϊκών κονδυλίων και στη σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουμε αλλά ως εκεί. Αυτά ακριβώς τα κεφάλαια θα πρέπει εμείς να τα διαθέσουμε ώστε να αναδειχθούν η μοναδικότητα και οι ιδιαιτερότητες του δικού μας τόπου. Η νοοτροπία μας είναι διαμορφωμένη πάνω σε διαφορετικές ιστορικές, πολιτικές και πολιτισμικές συγκύριες και αυτήν ακριβώς τη διαφορετικότητα θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε.

Γιατί δεν θέλουμε η Τρίπολη να γίνει ο μιμητής αλλά θέλουμε να γίνει πρότυπο μίμησης για τους υπόλοιπους.

Καθημερινά έρχεστε σε επαφή με νέους ανθρώπους. Ποιες οι ανησυχίες τους για το μέλλον, ποια τα προβλήματα της καθημερινότητας και πώς μπορεί η πόλη της Τρίπολης  και να κρατήσει τα παιδιά της εδώ;

Τώρα θίγετε μια δυσάρεστη πραγματικότητα που αντιμετωπίζω πολύ συχνά ιδιαίτερα την εποχή της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων. Τα παιδιά πλέον γνωρίζουν πολλά και ενημερώνονται από διάφορα μέσα. Έτσι λοιπόν είναι διάχυτη μια γενικότερη απογοήτευση για την κατάσταση της χώρας μας που πολλές φορές τα οδηγεί σε μια απάθεια και αδιαφορία καθώς θεωρούν ότι όσο και να προσπαθήσουν, πάλι σε αδιέξοδο θα βρεθούν. Ένα όμως είναι δεδομένο, ότι η πληθώρα των μαθητών επιθυμούν να σπουδάσουν εκτός Τρίπολης ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να διαμορφώσουν σιγά-σιγά και τη ζωή τους εκτός Τρίπολης. Θεωρούν ότι η πόλη μας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα όνειρά τους.Θεωρούν ότι δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους.

Πού θα βρούμε δουλειά; Πώς θα περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας; Βαρεθήκαμε τα ίδια και τα ίδια... Πώς θα γνωρίσουμε κάτι καινούργιο; Θέατρο, εκδηλώσεις και διαφορετικές μορφές ψυχαγωγίας δεν υπάρχουν εδώ…

Είναι μόνο μερικά από αυτά που ακούω συνέχεια. Ας τους υποσχεθούμε λοιπόν ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για μια πόλη που θα καλύπτει τα όνειρά τους, για μια πόλη που θα τους προσφέρει ποιότητα ζωής, για μια πόλη που θα σφύζει από ζωή και όχι για μια πόλη γερασμένη και μαραζωμένη όπως είναι σήμερα.

Ας φέρουμε στην πόλη μας τον τουρισμό, ας παλέψουμε για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, ας προωθήσουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, ας ενισχύσουμε την αγορά. Ζωή ποιοτική επιθυμούν οι νέοι και είναι εύκολο να ξεκινήσουμε να τους την παρέχουμε.

Ποιες οι προτεραιότητές σας, εάν εκλεγείτε δημοτική σύμβουλος;

Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι υποστηρίζω σθεναρά την άποψη «έκαστος εφ’ω ετάχθη». Άρα θεωρώ πως αν εκλεγώ δημοτική σύμβουλος θα μπορέσω να προσφέρω πολλά στον τομέα που γνωρίζω καλά, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Ας μη μιλήσω με λεπτομέρειες για τις προτεραιότητες. Εξάλλου οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές υπάρχουν ήδη στον αναλυτικό προγραμματισμό της παράταξής μας.

Στόχος μου όμως θα είναι να κάνουμε και εμείς με τον τρόπο μας το σχολείο πιο όμορφο και ελκυστικό.

Οι κτηριακές δομές, οι δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν τη σχολική ζωή πιο ενδιαφέρουσα καθώς και η προώθηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων μέσα στα πλαίσια του σχολείου είναι κάποια από αυτά. Τα παιδιά μας αξίζουν ένα κτήριο σύγχρονο με όσο το δυνατόν περισσότερα τεχνολογικά μέσα που θα βοηθούν στην προώθηση της γνώσης. Ταυτόχρονα οφείλουμε να τους παρέχουμε τη δυνατότητα ανάγνωσης βιβλίων με μια βιβλιοθήκη σύγχρονη καλά εξοπλισμένη που στα πλαίσια της θα μπορέσουμε να οργανώσουμε και άλλες δράσεις. Είναι σημαντικό να τους φέρουμε συχνά σε επαφή με το θέατρο και να βοηθήσουμε να κατανοήσουν πλήρως τη σημασία της ιστορίας με την ίδρυση μουσείων – μνημείων για την αξιοποίηση της τόσο σημαντικής συμβολής της πόλης μας στην απελευθέρωση της χώρας μας. Μέσα από όλα αυτά είναι σημαντικό να προβάλλουμε έναν ουσιαστικό τρόπο ψυχαγωγίας και όχι μόνο την διασκέδαση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα. Γιατί και η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αποτελεί φορέα παροχής παιδείας και σωστό πρότυπο.

Το ψηφοδέλτιο της παράταξης ΝΕΑ ΤΡΙΠΟΛΗ είναι πολλά υποσχόμενο. Έχει κατορθώσει να συγκεράσει την εμπειρία με την φρεσκάδα και τη σωφροσύνη με τη γνώση. Αποτελείται από ανθρώπους με γνώση επίπεδο και ισχυρή θέληση για προσφορά. Είμαστε μια ομάδα που διαπνεόμαστε από πνεύμα συνεργασίας, απαλλαγμένοι από έριδες και προσωπικές αντιπαραθέσεις. Όλοι μας υποσχόμαστε και δεσμευόμαστε να δώσουμε τη μάχη μας όχι μόνο τώρα αλλά και από τις 27 Μαΐου και έπειτα.

Η επιλογή στο πρόσωπό μου θα δώσει την ευκαιρία σε έναν νέο άνθρωπο με διάθεση για κοινωνική προσφορά να μεταφέρει τις αγωνίες και τη φωνή σας στο δημοτικό συμβούλιο. Δίνετε ψήφο εμπιστοσύνης σε έναν άνθρωπο που θα αγωνιά μαζί σας θα αγωνίζεται για όλους μας και θα δουλεύει όσο χρειάζεται  για να γίνει η καθημερινότητα άκρως καλύτερη. Γιατί και μετά τις εκλογές θα είμαι δίπλα σας να αφουγκράζομαι τα προβλήματα και αυτό αποτελεί ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΙΜΗΣ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.