Έξι τραυματισμοί και μεγάλη καταστροφή από τη νέα πυρκαγιά στη Χίο

Έξι τραυματισμοί και μεγάλη καταστροφή από τη νέα πυρκαγιά στη Χίο

Αύγουστος 26, 2016 - 13:32
0 σχόλια

Η Χίος δοκιμάζεται σκληρά από τον πύρινο εφιάλτη. Θυμίζουμε ότι χάθηκε το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μασχίζας του νησιού από τη φωτιά του Ιουλίου. Σήμερα μαίνεται πυρκαγιά σε δασική περιοχή της Χίου, ανάμεσα στα χωριά Σιδηρούντα, Κατάβαση και Μάναγρος. Σύμφωνα με πληροφορίες έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι τρεις διακομίστηκαν με ελαφρά εγκαύματα στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία διέταξε την εκκένωση του οικισμού της Σιδηρούντας καθώς οι φλόγες έφτασαν μέσα στο χωριό και κρίθηκε αναγκαία η απομάκρυνση των κατοίκων. Μία γυναίκα υπέστη σοβαρά εγκαύματα σε όλο το σώμα της και άλλη μία τραυματίστηκε στο πόδι.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, στη Σιδηρούντα έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια, ενώ κάηκε ολοσχερώς ένα όχημα.Στην επιχείρηση για τον έλεγχο των πύρινων μετώπων συμμετέχουν εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

Το μέτωπο δεν απειλεί, μέχρι στιγμής, κατοικημένες περιοχές και καίει αραιό πεύκο και χαμηλή βλάστηση. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 9 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, 28 εθελοντές και 5 ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Σε νοσοκομείο της Αθήνας πρόκειται να διακομιστεί μια 64χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε σοβαρά από την πυρκαγιά, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ η διοικήτρια του νοσοκομείου του νησιού Ελένη Βουτιέρου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού Σταμάτης Κάρμαντζης δήλωσε πως η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Σιδηρούντα με συνέπεια τους έξι τραυματισμούς πολιτών, καθώς παρέμειναν στο χωριό και μάλιστα βγήκαν από τα σπίτια τους. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν έχουν καεί κατοικίες.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.