Espresso με τον Παναγιώτη Τρικάτσουλα

Espresso με τον Παναγιώτη Τρικάτσουλα

Φεβρουάριος 27, 2014 - 19:50
4 σχόλια

Αυτή την Πέμπτη στη στήλη του ArcadiaPortal Espresso βρίσκεται ο Παναγιώτης Τρικάτσουλας ένας τερματοφύλακας που έχει ξεχωρίσει με τη μέχρι τώρα πορεία του στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ο Παναγιώτης είναι 33 ετών και έχει εταιρεία τοποθέτησης εξωτερικής θερμομόνωσης-οικοδομικές εργασίες.
Από μικρός ασχολείται με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το ποδόσφαιρο.

Παναγιώτη πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;

Ξεκίνησα σε ηλικία 9 ετών στις ακαδημίες του Παναρκαδικού.

Από μικρός ονειρευόσουν να παίξεις μπάλα, πότε έπαιξες τον πρώτο σου αγώνα;

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν με μια μπάλα στα χέρια. .το πρώτο μου επίσημο παιχνίδι ήταν με τον Ερμή Μερκοβουνίου σε ηλικία 14 ετών με αντίπαλο τη Δόξα Τρίπολης.

Αν και τερματοφύλακας σκοράρεις κιόλας;

Σαν τερματοφύλακας σκοράρω μόνο από πέναλτι, αλλά όταν παίζω μέσα στέλνω τη μπάλα συχνά στα δίχτυα.

Για ένα χρονικό διάστημα ήσουν και ο προπονητής των τερματοφυλάκων της ΑΕΚ Τρίπολης, τι προέκυψε και δεν συνέχισες;

Ευχαριστώ πολύ τον καλό μου φίλο Γρηγόρη Παναγιώταρο και την ΑΕΚ Τρίπολης για την ευκαιρία που μου έδωσαν να εργαστώ σε αυτή τη θέση. Το ότι δε συνέχισα ήταν λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων και ενός πολύ σοβαρού οικογενειακού προβλήματος υγείας που αντιμετώπισα.

Με ποιες ομάδες έχεις αγωνιστεί όλα αυτά τα χρόνια;

Ήμουν στον Παναρκαδικό στον Ερμή Μερκοβουνίου, ΑΟ Τρίπολης, Παναρκαδικό 2000, Ανδριακός, Νεστάνης,  ΠΑΕ Βύζας Μεγάρων και Αγιωργίτικα-Κορύθιο

Ποιες από τις καλύτερες στιγμές σου ξεχωρίζεις και γιατί;

Είναι πολλές οι ωραίες στιγμές. Σίγουρα το πρώτο μου παιχνίδι... το κάλεσμα στην Εθνική νέων ήταν ένα όνειρο για εμένα αλλά ήθελε και αλλά πράγματα για να μπεις στην ομάδα, η δοκιμή στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, και οι 2 αγώνες κυπέλλου Ελλάδος με την ομάδα του Βυζάντα απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ποιες φάσεις της αγωνιστικής σου πορείας θα ήθελες να ξεχάσεις;

Δύο είναι οι στιγμές, αυτές έξω από τις 4 γραμμές. Η μια που δε δέχτηκα να πάω να δοκιμαστώ σε ομάδα στην Seria A της Ιταλίας και η δεύτερη που ακυρώθηκε η μεταγραφή μου σε σημερινή ομάδα της superleague, επειδή άλλαξε ο γενικός διευθυντής! Και αυτό ήταν η αρχή του τέλους μου όσον αφορά ποδόσφαιρο.

Γιατί απέρριψες τις  προτάσεις που σου έγιναν το καλοκαίρι και το Δεκέμβρη από ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας;

Πολύ σημαντικό ρολό στην απόφασή μου έπαιξε το γεγονός ότι στον ΑΟ Κορυθίου είμαστε όλοι σαν μια οικογένεια. Είμαστε μια παρέα φίλων που έχουμε δέσει. Δε θα μπορούσα να εγκαταλείψω αυτή την προσπάθεια που κάνουμε ούτε για να μεταβώ σε μια μεγαλύτερη ομάδα.

Έχεις μια κορούλα 16 μηνών έχει αλλάξει η ζωή σου από τότε;

Από την πρώτη ώρα που ήρθε στη ζωή μας η κόρη μας άλλαξαν τα πάντα με την μια....πριν ζούσαμε για εμάς τώρα γι’ αυτήν. Είναι η απόλυτη προτεραιότητα στην ζωή μας και όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Είσαι χρόνια στο ποδόσφαιρο τι πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξει στο Αρκαδικό ποδόσφαιρο για να είναι καλύτερο;

Πάνω απ' όλα η νοοτροπία που έχουμε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο αθλητισμός είναι μέσα στις αγωνιστικές γραμμές του γηπέδου. Δύσκολα θα αλλάξει αυτή η κατάσταση που ζούμε κάθε χρόνο. Πλέον δεν υπάρχουν παιδιά που να διψάνε για ποδόσφαιρο και άνθρωποι που έχουν ωραία τρέλα για να βοηθήσουν οικονομικά .

Ποιον τερματοφύλακα θαύμαζες στα πρώτα σου βήματα;

Ο ένας και μοναδικός Φαν Ντερ Ζαρ γιατί είχε τα πάντα. Τρομερός τερματοφύλακας που ήξερε να παίζει έξω από τα γκολπόστ και με την μπάλα στα πόδια. Ήξερε καντάρια μπάλα

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας αθλητής για να ασχοληθεί με το τέρμα;

Το να παίξεις σήμερα τερματοφύλακας πρέπει να έχεις αρκετή δόση τρέλας! Όλοι πάνε με τα πόδια στην μπάλα ενώ εσύ με τα χέρια και το πρόσωπο! Πιστεύω πως πρέπει να είσαι κάπου στο 1.90 και να πιάνουν λίγο τα χέρια σου, γιατί όλα φτιάχνουν με την προπόνηση.

Αν ήσουν τώρα 20 χρονών τι επιλογές θα έκανες όσον αφορά την πορεία σου στα γήπεδα;

Δεν ξέρω αν θα έκανα καλύτερες επιλογές από τότε αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως θα είχα πιο πολλές σήμερα γιατί είναι πιο εύκολα σε γενικές γραμμές.

Αν γυρνούσες το χρόνο πίσω θα αγωνιζόσουν πάλι ως τερματοφύλακας ή σε κάποια άλλη θέση;

Μόνο ως τερματοφύλακας. Δεν υπάρχει καλύτερη θέση για εμένα.

Στον ΑΟ Κορυθίου έχετε μαζευτεί μια ομάδα φίλων και πρωταγωνιστείτε κάθε χρόνο όμως έχω παρατηρήσει σε πάρα πολλά παιχνίδια ότι δεν αγωνίζεσαι πάντα στη θέση του τερματοφύλακα.

Πάντα σε αυτή την ομάδα ήμασταν μια παρέα καλών φίλων πρώτα και μετά μια αξιόλογη ομάδα μεγάλων-μικρών που προσπαθεί κάθε χρόνο για το καλύτερο. Το ότι δεν παίζω πάντα ως τερματοφύλακας είναι γιατί κάποιες φορές έχουμε έλλειψη επιθετικού και αναπληρώνω το κενό τους με επιτυχία τις πιο πολλές φορές.


4 Σχόλια

Παιχτούρα μεγάλη! Έπρεπε να παίξεις λίγο Ιταλία, αλλά...Να είσαι πάντα γερός και δυνατός και να χαίρεσαι την κοράκλα!!!

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΕΡΜΑΤΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ Η ΑΡΚΑΔΙΑ..

Εισαι παντα αγαπητος σε ολους περαν της αδιαμφησβητης ποδοσφαιρικης σου αξιας κυριως σαν ανθρωπος τακη μου.παντα επιτυχιες γιατι το αξιζεις