Εspresso με τον Μπάμπη Μπίρη

Εspresso με τον Μπάμπη Μπίρη

Απρίλιος 02, 2015 - 21:00
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal και η στήλη «Εspresso» βρέθηκε στο στούντιο ηχογράφησης του Αρκά Μπάμπη Μπίρη και συγκεκριμένα στα bk Studios στην Αγία Παρασκευή, για να γνωρίσει όλα αυτά τα οποία μπορεί να κρύβει ένα στούντιο με μεγάλη ιστορία.

Ο κ. Μπίρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δημητσάνα. Δέκα χρονών πήγε στον Καναδά, όπου έζησε για 8 χρόνια, και στη συνέχεια ήρθε στην Αθήνα όπου σπούδασε ηχοληψία. Όπως μας ανέφερε, είχε τη χαρά και την τιμή να δουλέψει με σπουδαίους ανθρώπους. Το 2000 έφτιαξε μαζί με το συνέταιρό του, δικό του στούντιο στη Νέα Χαλκηδόνα. Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τον καλεσμένο μας.

Πότε άνοιξε το recording studio σας;

Το 2000 έκανα το δικό μου στούντιο. Το 2008 αποφασίσαμε με το συνέταιρο μου να μετακομίσουμε από τη Νέα Χαλκηδόνα και να έρθουμε στην Αγία Παρασκευή. Σε δικό μας χώρο πλέον και αρκετά μεγαλύτερο από πριν, με καινούργια μηχανήματα. Πλέον έχουμε δύο στούντιο τα οποία φτιάξαμε με πολύ προσωπική εργασία. Ήταν ένα όνειρο ζωής.

Ποια ήταν η πρώτη ηχογράφηση που κάνατε;

Η πρώτη μου ηχογράφηση ήταν το 1988. Έγραψα τον δίσκο του Σταύρου Λογαρίδη.

Πιστεύετε ότι οι πρωτοεμφανιζόμενοι τραγουδιστές ήρθαν για να μείνουν, όπως λέμε; Ερωτώ, διότι έχουμε δει πολλά νέα παιδιά που κάνουν μια επιτυχία και μετά εγκαταλείπουν το τραγούδι.

Μακάρι να έμεναν όλοι. Ένα μικρό ποσοστό έρχεται για να μείνει. Έλλειψη τύχης, επιμονής….

Μπορεί να μπει στο στούντιό σας, κάποιος τραγουδιστής που δεν έχει αρκετά άρτια φωνή, αλλά τα μηχανήματα και η μείξη του ήχου να βγάλουν ένα άψογο τελικό αποτέλεσμα;

Μα φυσικά! Στις μέρες μας η τεχνολογία, μας βοηθάει… Έχουμε τα κατάλληλα και διορθώνουμε τα πάντα…

Σας έχουν προσεγγίσει νέα παιδιά, που έχουν όλα τα φόντα για να ασχοληθούν με το τραγούδι, αλλά δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα χρήματα;

Ναι, αρκετές φορές.

Ποια ήταν, κατά τη γνώμη σας, η δεκαετία-σταθμός για το ελληνικό τραγούδι;

Η δεκαετία 1985 με 1995. Αξέχαστα χρόνια.

Τα στούντιο τα έχει αγγίξει η οικονομική κρίση; Χρειάζονται πολλά χρήματα για να συντηρηθεί ένα στούντιο ηχογράφησης;

Γενικά ναι, όπως και όλες τις επιχειρήσεις. Είναι δύσκολο να διατηρήσεις ένα καλό στούντιο. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και για να ξεχωρίσεις και να διατηρηθείς πρέπει να αγοράζεις καινούργια και καλά μηχανήματα. Τα οποία συνήθως είναι και ακριβά. Εγώ όμως, ευτυχώς, έχω αντέξει στην οικονομική κρίση.

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.