Espresso με τον Βασίλη Γεωργακόπουλο

Espresso με τον Βασίλη Γεωργακόπουλο

Σεπτέμβριος 19, 2013 - 18:25
19 σχόλια

Με πρόγραμμα και πολύωρη μελέτη κατάφερα να πάρω έπαινο και να διακριθώ

Η νέα στήλη του Arcadiaportal ‘’Espresso’’  αυτή την εβδομάδα φιλοξενεί έναν άλλο νέο, ταλαντούχο της πόλης, τον Βασίλη  Γεωργακόπουλου ο οποίος έλαβε για την  άριστη επίδοσή του διάκριση και έπαινο στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο μουσικό  διαγωνισμό.

Πότε ξεκίνησες να μαθαίνεις πιάνο;
Ξεκίνησα στην Τρίτη Δημοτικού με την παρότρυνση των γονιών μου.

Τι σε έκανε να αγαπήσεις το πιάνο ένα τόσο απαιτητικό μουσικό όργανο  και να ασχοληθείς σοβαρά με αυτό;

Άρχισε σαν μία ενασχόληση. Χρόνο με τον χρόνο, με  την εξέλιξη  που είχα και την καθοδήγηση των δασκάλων μου στη μουσική, της κυρίας Ελένης Αλεξοπούλου στο πιάνο και στην θεωρία-αρμονία με τον καθηγητή-Μουσουργό  κύριο Γιώργο   Καρκούλη, διευθυντή της Μουσικής  Σχολής «Απόλλων» στην Τρίπολη, απέκτησα μια ιδιαίτερη αγάπη και πάθος για  αυτό το όργανο.

Πες μας δυο λόγια για τον  36ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο μουσικό διαγωνισμό όπου ελάβες μέρος.

Ο διαγωνισμός έγινε στις 14 Απριλίου 2013 με   μεγάλο αριθμό  συμμετεχόντων από όλη την Ελλάδα και Κύπρο. Το ακροατήριο ήταν μεγάλο  και απαιτητικό.  Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι σολίστ  καθηγητές  Κώστας Γαϊτάνος , Μαρία Στρατιάδη, Βικτώρια Βούρτση ,Διονύσης  Μαλούχος και Τίτος Γουβέλης.

Με ποιο πρόγραμμα  έλάβες μέρος;

Το πρόγραμμα με το οποίο διαγωνίσθηκα ήταν : Σπουδή Cherny, δίφωνες παραλλαγές Bach, σονάτα Mozart και βαλς Chopin,νανούρισμα Suman.

Ήταν ένας εύκολος διαγωνισμός υπήρξε μεγάλος συναγωνισμός;

To να διακριθείς σε έναν διαγωνισμό με τόσο υψηλό επίπεδο που οι συμμετέχοντες είναι οπωσδήποτε ταλαντούχοι έχει να κάνει κατά την γνώμη μου με την προετοιμασία και την ψυχραιμία του  διαγωνιζομένου. Οπωσδήποτε  ήταν ένας δύσκολος και απαιτητικός διαγωνισμός  αλλά  με  πρόγραμμα  και  πολύωρη  μελέτη κατάφερα  να  πάρω  έπαινο  και    να  διακριθώ.

Θα παρότρυνες κάποιον να μάθει κάποιο μουσικό όργανο;

Συμβουλεύω όλα  τα  παιδιά  να ασχοληθούν με την μουσική και  ειδικότερα με το πιάνο  γιατί θα  τα βοηθήσει να εκφραστούν  και να αποκτήσουν κουλτούρα.

Τι περιλαμβάνει  το πρόγραμμα σου τη νέα χρονιά;

Φέτος σαν  τελειόφοιτος μαθητής του 4ου  Λυκείου   οι  εμφανίσεις  μου  θα περιοριστούν λόγω  της προετοιμασίας μου για τις πανελλήνιες εξετάσεις . Παρ΄ όλα αυτά συνεχίζω να μελετώ με τους   καθηγητές μου στην μουσική, τους οποίους και ευχαριστώ  για  τον  χρόνο που έχουν αφιερώσει σε  μένα  και την εμπιστοσύνη  που μου έχουν δείξει.

 
Έφη Κ.
 

 


19 Σχόλια

Συγχαρητήρια Βασίλη εύχομαστε να πραγματοποιηθούν όλα τα όνειρά σου, καλό κουράγιο για τη φετινή χρονιά Κώστας-Λέττα-Θανάσης-Βασούλα-Χρήστος

μικρό απόσπασμα από την εμφάνιση του Βασίλη στο μουσικό διαγωνισμό ΦΙΛΩΝΑΣ 2013. https://www.youtube.com/watch?v=ZSFtwqMALVA&feature=autoshare

ΚΑΛΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΛΛΑ ΑΠΌ ΤΗΝ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ Β' ΛΥΚΕΙΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΟ. ΑΝ ΤΟ ΛΗΣΜΌΝΗΣΕ Η ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ ΤΟ ΥΠΕΝΘΥΜΊΖΩ, ΑΝ ΤΟ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ Ο ΒΑΛΙΛΗΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΣΤΟΛΑΣ

ΚΥΡΙΕ ΜΠΙΣΤΟΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΦΕΝΟΣ ΗΡΘΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΤΡΙΤΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΩΔΕΙΟ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ.

ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΑΠΛΩΣ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΑΡΙΣΤΟ! ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΗΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΛΥΚΕΙΟΥ. ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ''ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΣ'' ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ!

Ο δ/ντης του μουσικού για άλλη μια φορά αερολογεί !!! είναι σε τόσο υψηλό επίπεδο η εκπ/ση που παρέχει το μουσικό που από τα παιδιά της 3ης Λυκείου πέρασαν ελάχιστα 3 ή 4 και αυτά σε άσχετα ΤΕΙ !!!. Ο Βασίλης μάλλον έφυγε από το σχολείο για το μέλλον του και δεν έμεινε να φροντίζει τις μουσικές παραστάσεις του σχολείου !!!! Καλή η μουσική παιδεία που παρέχει συμπληρωματικά το σχολείο αλλά δεν πρέπει να συνοδεύεται και από επιτυχίες τουλάχιστο στα μουσικά πανεπιστήμια της χώρας ( σημειωτέον δεν είναι υψηλόβαθμα ) ώστε τα παιδιά να συνεχίσουν τις μουσικές τους σπουδές και ίσως βρουν και επαγγελματική αποκατάσταση; Ας δει λοιπόν ο δ/ντης ¨τι φταίει¨ στην οργάνωση του σχολείου του ή όπου αλλού και μετά να μιλά.

Το μουσικο σχολειο μας εχει προσφερει παρα πολλα. Δεν λεω οτι και τα ωδεια δεν προσφερουν. Αλλα το μουσικο σχολειο δεν το αλλαζω οσα ωδεια και να υπαρξουν. Και θα ηθελα να συγχαρω το διευθυντη μας για το εργο που κανει κατω απο τοσο δυσκολες συνθηκες. Πραγματικα αν δεν ηταν αυτος το σχολειο θα ηταν υπο διαλυση!

Οι μουσικες παραστασεις του σχολειου μας θυμιζουν επαγγελματικες παραστασεις. Δεν ειναι οι φορες που εχουν δωσει παραστασεις εκτος Τριπολης. Αν εσυ προσωπικα εχεις καποιο προβλημα με διευθυνη μας η με το σχολειο κρατα τα για τον εαυτο σου.

Θα διαφωνήσω με όσα λέγονται υπέρ του Μουσικού Σχολείου! Για να σου θυμιζουν επαγγελματικές παραστάσεις αυτές του Μουσικου μαλλον δεν εχεις ακουσει επαγγελματικές παραστάσεις!! Ελεος πια!!! Μην τα βάζουμε όλα στο ιδιο σακί!! Όσο για τον Κ. Μποστολα, δεν ειναι λιγες οι φορές που ξεκινά τις αερολογίες του και δεν τις σταματάει!! Και αν το σχολειο δεν ειναι υπο διάλυση αυτή την στιγμη τότε πως αλλιώς χαρακτηρίζεται η τραγική κατασταση στην οποία βρίσκεται??

Εμενα προσωπικά το σχολείο αυτό μου εχει αλλάξει τη ζωή!

Βασίλη συγχαρητήρια για την επιτυχία σου. Αγόρι μου σου εύχομαι καλή πρόοδο, υγεία και τύχη. Είθε πάντα να ερείζουν σχολεία και ωδεία για το αν είσαι δικός τους. Φαίνεται το ταλέντο σου και με δουλειά, αποκλειστικά δική σου, και κανενός άλλου θα πας μπροστά. Θα ήθελα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να παρακολουθούν την προοδό σου και να μας ενημερώνουν. Κώστας Παναγόπουλος

Αρχικά πρέπεινα συγχαρούμε το Βασίλη Γεωργακοπούλο για τη διάκριση που έφερε στην πόλη μας. Τα παιδιά τώρα που γράφουν για το σχολείο τους ή για όπου αλλού μαθαίνουν μουσική, θα ήθελα να δω και τα δικά τους ονόματα να διακρίνονται!!! Ρούλα

Αυτο το πραγμα στη Τριπολη με το να ειναι καποιος "καποιου".....ενας νεος 18 χρονων προφανως και έχει αποκτήσει γνώσεις από παντου από το ίντερνετ μεχρι τη..γιαγια του και απο το σχολειο μέχρι το ωδειο!!! λες και έχουν ταμπελίτσα οι γνώσεις όπως ειναι το ποιστοποιητικο οικογενειακής κατάστασης πιστοποιούν οι γονεις αν το παιδι ειναι ή όχι "δικό τους".....ελεος......και μια συναυλια να παρακολουθήσεις μπορει να ειναι γνώση - εμπειρια για κάτι.....ενα σχολειο μπορει να σε επηρεάσει μπορει και όχι (εδω βλέπεις την ορθοργραφια ενηλικων ανθρώπων και καταλαβαινεις πως 12 χρόνια σχολειο δεν τους άγγιξε καθόλου!!!) Λέει ένας:" Καλή η μουσική παιδεία που παρέχει συμπληρωματικά το σχολείο αλλά δεν πρέπει να συνοδεύεται και από επιτυχίες τουλάχιστο στα μουσικά πανεπιστήμια της χώρας ( σημειωτέον δεν είναι υψηλόβαθμα ) " Απ.όχι φιλε μου δεν ειναι ο στόχος των μουσικών σχολειων τα παιδια να γίνουν σωνει και καλά μουσικοί ή να περάσουν μουσικολογια....γι αυτο και δεν θεωρει κατα την εισαγωγή τους προαπαιτούμενο να γνωρίζουν τα παιδια μουσική.... όσο αφορα τη βαση εισαγωγής των μουσικών πανεπιστημίων εξαρτάται και σε μεγάλο βαθμό απο τα ειδικά μαθήματα και τη δυσκολια τους....(μπορεις να ενημερωθεις σχετικά στο ιντερνετ)....μπορεις να εχεις 20 αρια στα γενικα μαθήματα αλλά αν δεν γράψεις πάνω απο 10 στα 2 ειδικά μαθήματα στις πανελλήνιες δεν περνάς.....

Για το αν περασαν τα παιδια σε ΑΕΙ η ΤΕΙ φέτος δεν ευθυνεται η οργάνωση του σχολείου!!Και μην ξεχνάμε οτι τα περισσότερα παιδιά στην Τρίτη Λυκείου πάνε φροντιστήριο!!Και έτσι για ενημερωση συμφωνα με γνωστους μου η φετινη τριτη λυκειου ειχε συνολο 8 παιδια απο τα οποια το ενα εδωσε ενδοσχολικα και αλλα 3 πηγαν απλα για να δωσουν δεν τους ενδιέφερε να περάσουν κάπου!!Και οσο για την υποτίμηση των Τει δεν θα έπρεπε να γίνεται διάκριση γιατι και σε αυτον που αυριο μεθαυριο θα πας να βγαλεις μια ακτινογραφια, ΤΕΙ εχει βγαλει αλλα τοτε μαλλον δεν μας ενοχλει!!Συγχαρητήρια Βασίλη πάντα επιτυχίες!!!

...πήρε έπαινο όταν οι άλλοι πήραν τα βραβεία.... σιγά τα ωά.....

Στον παρακατω συνδεσμο απο την επισημη ιστοσελιδα το διαγωνισμου Φιλωνα βλεπουμε οτι ο Βασιλης δηλωνεται ως δεκαεξαχρονος (16) ενω ειναι δεκαεπταχρονος(17)λογω του οτι ειναι γεννημενος το 1996... http://www.filonas.gr/%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-2/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD/151-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%B92013/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B2-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1/620-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%83-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B7%CF%83-%CE%B2%CE%84%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%83.html Και σε αυτον τον συνδεσμο παλι της επισημης ιστοσελιδας του διαγωνισμου Φιλωνα βλεπουμε οτι τα κομματια που επαιξε ο Βασιλης αντιστοιχουν στην κατηγορια Β' που ειναι μεχρι 16 ετων... http://www.filonas.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%B9/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85.html Τι συμβαινει; Τηρουνται ή οχι οι κανονισμοι στους διαγωνισμους; Τι αξια εχουν τετοιοι διαγωνισμοι;

Το να επιβραβευεται ενας μαθητης του ωδειου για την επιδοση του,ειναι αποτελεσμα της δικης του επιμονης και της προσπαθειας ,που εκανε επιπονα ολα αυτα τα χρονια. Καλο θα ειναι λοιπον, να κοιταξουμε να κανουμε προτυπο αυτο τον μαθητη,να παψουν οι προσωπικες εμπαθειες και αντι να τον σχολιαζουμε .... να κοιταξουμε να του μοιασουμε , εστω και λιγο.... Το μονο που εχω λοιπον να πω ειναι ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ στον Βασίλη ,αλλα και στους δδασκαλους του που ανεδειξαν ενα τετοιο ταλεντο!!!!

Η διαφορά του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης από άλλα σχολεία και ωδεία είναι ότι προβάλει στις εκδηλώσεις του τους μαθητές του ως σύνολο και όχι ως μεμονωμένα άτομα. Ο κάθε μαθητής, όπως και ο κάθε καθηγητής παίζει το δικό του μικρό ή μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι μαθητές μας μαθαίνουν να δουλεύουν συλλογικά και αξιοποιούν τη δυνατότητα της μουσικής να δυναμώνει τους δεσμούς της ομάδας. Εν τέλει, επιτυγχάνεται μεγαλύτερη κοινωνικοποίηση των μαθητών και των δασκάλων τους, πέρα από τις τυχόν άλλες μουσικές και κοινωνικές δεξιότητες και ικανότητες που διδάσκονται. Ο στόχος μας δεν είναι ο επαγγελματικός προσανατολισμός, αν και αρκετοί μαθητές μας-και πλέον συνάδελφοι, έχουν διαλέξει να υπηρετήσουν τη μουσική και επαγγελματικά. Τώρα όσον αφορά τα παρακάτω δύο σχόλια είναι ανεπίτρεπτα να γίνονται και μάλιστα όταν κατευθύνονται σε ανήλικους μαθητές. Βασίλη, μακάρι να χαρίζεις πάντα χαμόγελα με τη μουσική σου! Κ.Ζ.

Προς ενημέρωση των... φίλων, η ηλικία ενός διαγωνιζόμενου έχει να κάνει με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, που γίνεται μήνες πριν τους Μουσικούς Διαγωνισμούς....