Espresso με την Τζωρτζίνα Γεωργακοπούλου

Espresso με την Τζωρτζίνα Γεωργακοπούλου

Μάιος 01, 2014 - 19:09
1 σχόλια

Αφήνοντας λίγο πίσω τις συνεντεύξεις αθλητών αυτή την Πέμπτη η εβδομαδιαία στήλη του ArcadiaPortal ‘’Εspresso’’ συναντά ένα ταλαντούχο κορίτσι που ασχολείται ερασιτεχνικά με το τραγούδι. Η Τζωρτζίνα είναι 17 ετών είναι μαθήτρια της τρίτης Λυκείου του 4ου ΓΕ.Λ. Τρίπολης. Πέραν από το να τραγουδά κομμάτια της αρέσει πολύ να γράφει τραγούδια(στίχους-μουσική) και θέλει να γίνει συγγραφέας, καθώς από τώρα γράφει τα δικά της διηγήματα και ποιήματα.

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το τραγούδι;

Τραγουδάω από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Πρώτη φορά που βρέθηκα όμως στη σκηνή μόνη μου με το μικρόφωνο, ήταν στην ηλικία των 10 σε μαθητική συναυλία του Αττικού ωδείου Τρίπολης. Από τότε ασχολούμαι συστηματικά με το τραγούδι προσπαθώντας κάθε χρόνο να γίνομαι καλύτερη!

Παρακολουθείς μαθήματα φωνητικής;

"Καθαρά" μαθήματα φωνητικής δεν έχω κάνει. Ωστόσο είχα την τύχη στο Μουσικό σχολείο και στο Αττικό Ωδείο να γνωρίσω ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει πολύ και συνεχίζουν να με βοηθούν σε θέματα τεχνικής και έκφρασης. Ενδεικτικά αναφέρω τον κ.Γιώργο Παναγιωτόπουλο  και την κα.Χριστίνα Αθανασοπούλου, των οποίων η παρουσία έχει σημαδέψει την μέχρι στιγμής πορεία μου στον χώρο της μουσικής!

Τι είδους μουσική ερμηνεύεις;

Προτιμώ να τραγουδάω κυρίως έντεχνα ελληνικά κομμάτια αλλά είμαι ανοιχτή σε κάθε είδος μουσικής αρκεί να με εκφράζει ως άτομο και ως φωνή.

Ποιες οι σπουδές που έχεις κάνει στη μουσική;

Έχω ολοκληρώσει το θεωρητικό πλαίσιο της κλασσικής μουσικής με τον κ.Γιώργο Κατραλή, εξαίρετο μουσικό και συνθέτη, και έχω παρακολουθήσει μαθήματα κιθάρας και σολφέζ στο Αττικό Ωδείο και το Μουσικό σχολείο Τρίπολης.

Σε γνωρίσαμε μέσα από τις εκδηλώσεις που λαμβάνεις μέρος, εκτός από αυτές εμφανίζεσαι κάπου αλλού;

Αυτή την περίοδο όχι  καθώς προετοιμάζομαι για τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.

Εκτός από το τραγούδι με τι άλλο ασχολείσαι, παίζεις και κάποιο μουσικό όργανο;

Έκτος από το τραγούδι που είναι για μένα είναι έρωτας, ασχολούμαι επίσης ερασιτεχνικά με τη συγγραφή καθώς η λογοτεχνία αποτελούσε από πάντα μία επίσης μεγάλη μου αγάπη! Μάλιστα ένα από τα όνειρά μου είναι να γίνω συγγραφέας! Εκτός από κλασσική και ακουστική κιθάρα έχω γνώσεις από πιάνο, ταμπουρά και φλογερά. Έχω παρακολουθήσει επίσης μαθήματα σαξοφώνου.

Έλαβες μέρος στην επετειακή συναυλία του αττικού ωδείου;

Ναι και έπαιξα και δύο κομμάτια 2 κομμάτια που είχα γράψει η ίδια.

Έχεις λάβει μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς;

Ναι. Κυρίως ως μέλος τετράφωνης χορωδίας που την επιμέλεια είχε η κα.Χριστίνα Αθανασοπούλου. Μεταξύ μουσικών διαγωνισμών έχω στείλει και ένα διήγημά μου με τίτλο μινύρισμα ψυχής σε διαγωνισμό γραπτού λόγου στην Αθήνα!

Θα ήθελες να ασχοληθείς επαγγελματικά με το τραγούδι;

Θα ήθελα πολύ να ασχοληθώ επαγγελματικά με το τραγούδι και ελπίζω να τα καταφέρω. Είναι ευλογία να κάνεις αυτό που αγαπάς επάγγελμα, και εύχομαι οι συνθήκες και η τύχη να με ευνοήσουν σε αυτόν τον τομέα.

Τι ήταν αυτό που σε «έσπρωξε» να ασχοληθείς με τη μουσική;

Μπορώ να πω ότι την ενασχόλησή μου σε αυτόν τον τομέα την οφείλω στη μητέρα μου η οποία έχοντας καταλάβει την αγάπη μου για τη μουσική με προέτρεψε να παρακολουθήσω μαθήματα κιθάρας.

Ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φωνής σου που κάνει τους ακροατές να σε καταλαβαίνουν χωρίς να σε δουν;

Πάντα μου έλεγαν ότι έχω ένα ιδιαίτερο και ασυνήθιστο χρώμα στη φωνή μου.

Θα έπαιρνες μέρος σε κάποιο  μουσικό διαγωνισμό στην τηλεόραση για αναδείξεις το ταλέντο σου;

Όχι,. Θεωρώ πώς αυτοί οι διαγωνισμοί βασίζονται κατά πολύ στο κριτήριο της τύχης που δεν ευνοεί πάντα μια καλή φωνή.

Κατά πόσο πιστεύεις είναι εύκολο ή δύσκολο για κάποιον νέο που θέλει να ασχοληθεί με τη μουσική επαγγελματικά να το καταφέρει αυτό;

Πιστεύω πως είναι πολύ δύσκολο να ασχοληθεί κάποιος επαγγελματικά με το τραγούδι και τη μουσική γενικότερα, ιδίως αν επιθυμεί να υπηρετήσει την τέχνη αυτή με ελεύθερο, ανεξάρτητο πνεύμα και αγάπη. Δυστυχώς πρόκειται για έναν χώρο που στις μέρες μας έχει αλλοιωθεί πολύ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν ακόμα αξιόλογοι άνθρωποι που τον υπηρετούν.

Κατά τη δική σου γνώμη αρκεί μόνο το ταλέντο για έναν καλλιτέχνη ή χρειάζεται και μουσική παιδεία;

Το ταλέντο καλώς ή κακώς αν και απαραίτητο δεν είναι σχεδόν ποτέ επαρκές για έναν καλλιτέχνη. Η μουσική παιδεία κατά τη γνώμη μου είναι απαραίτητη και πρέπει να συνδυάζεται με μεράκι και πολλή δουλειά για να επιτύχει κάποιος σε αυτό που κάνει.

 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Σου εύχομαι καλή συνέχεια και κάθε όνειρό σου να γίνει πραγματικότητα! Σε λατρεύω!! Τίνα