Espresso με το Γιώργο Γεωργακόπουλο

Espresso με το Γιώργο Γεωργακόπουλο

Δεκέμβριος 26, 2013 - 21:13
1 σχόλια

Η εορταστική Χριστουγεννιάτικη στήλη του ArcadiaPortal Espresso σήμερα φιλοξενεί τον Γιώργο Γεωργακόπουλο, Τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης με τον αριθμό 46. Ας μάθουμε λίγες πληροφορίες για την προσωπική του ζωή και στη συνέχεια να τον γνωρίσουμε καλυτέρα. Είναι 21 ετών,  κατάγεται από την Τρίπολη και σπουδάζει Φιλολογία στην Πάτρα.

 

Σε ποια ηλικία ήσουν όταν συμμετείχες στον πρώτο σου ποδοσφαιρικό αγώνα;

Ο πρώτος μου επαγγελματικός ήταν στις 22-4-2012 απέναντι στον Πανιώνιο όπου κερδίσαμε 2-0.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι από πολύ μικρός γενικά με τον αθλητισμό αλλά με κέρδισε το ποδόσφαιρο καθώς είναι κάτι που με ευχαριστεί πολύ γράφτηκα σε ηλικία 5 ετών στις ακαδημίες της Ελπίδας Τρίπολης στην οποία έμεινα για 10 χρόνια  μέχρι να πάω στις ακαδημίες του Αστέρα.

Από μικρός ονειρευόσουν να παίξεις μπάλα κόντρα σε μεγάλες ομάδες της σουπερ λίγκα;

Όλα τα παιδιά όταν ξεκινάν να παίζουν ποδόσφαιρο έχουν αυτό το σκοπό να παίξουν σε υψηλό επίπεδο και σε μεγάλες ομάδες. Έτσι και εγώ από την μέρα που άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο είχα αυτό το όνειρο.

Πόσο καιρό είσαι στον Αστέρα Τρίπολης και πως είναι η συνεργασία σου με την ομάδα;

Βρίσκομαι στον Αστέρα από το 2007 όταν μετεγγράφηκα από την Ελπίδα Τρίπολης
το γεγονός ότι κατάγομαι από την Τρίπολη με έκανε από την πρώτη στιγμή να νιώσω πολύ άνετα και ευχάριστα από τότε που ήμουν μέλος των ακαδημιών έως και σήμερα που βρίσκομαι στην πρώτη ομάδα απολαμβάνω την οργάνωση που έχει η ομάδα μέσα από την οποία μπορώ να είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στη δουλειά μου.

Όταν έκανες τα πρώτα σου βήματα στο γρασίδι ποιον παίκτη είχες σαν πρότυπο;
Από πολύ μικρή ηλικία θαύμαζα τον Τζανλουίτζι Μπουφόν τερματοφύλακα που θαυμάζω μέχρι και σήμερα.

Πες μας ένα πράγμα που λατρεύεις μέσα στο γήπεδο;

Όταν μπαίνεις στο γήπεδο για να παίξεις είναι κάτι ξεχωριστό βιώνεις όλα τα συναισθήματα, άγχος, θεληση, επιμονή , χαρά ή λύπη, ανάλογα με την έκβαση ενός αγώνα μα πάνω απ όλα νιώθεις ευχαρίστηση γιατί είναι κάτι που αγαπάς και είναι στην κυριολεξία ένα παιχνίδι το οποίο απολαμβάνεις.
Πως ένιωσες που ήσουν ο αρχικός τερματοφύλακας στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ;

Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι μια μέρα που δε θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου μέχρι σήμερα είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μουμόλις μου ανακοινώθηκε από τον προπονητή της ομάδας τον κ.Τσιώλη ότι θα ξεκινήσω ένιωσα πολύ περίεργα στην αρχή αγχώθηκα αλλά πίσω απ όλο αυτό κρυβόταν μια χαρά μια προσμονή για το ματς όταν μπήκαμε στο γήπεδο ένιωσα ότι εκπλήρωσα ένα όνειρο αλλά το αποκορύφωμα συναισθημάτων ήρθε μόλις έληξε το ματσ. ήταν σαν να βρισκόμουν σε όνειρο.

Ποιος ο προσωπικός σου στόχος για το νέο έτος;

Το νέο έτος θέλω να προσφέρει πρώτα απ όλα υγεία σε όλο τον κόσμο προσωπικά θέλω να είμαι υγιής και να συνεχίσω να δουλεύω καθημερινά  ώστε να βελτιωθώ και άλλο και να καταφέρω να παίξω πιο πολλά ματς με την ομάδα μου η οποία παράλληλα εύχομαι να επιτύχει τους στόχους της για να μεγαλώνουμε όλοι μαζί.

Ποια μεγάλη ομάδα του εξωτερικού υποστηρίζεις;

Λόγω και του  Μπουφόν τη Γιουβέντους.

Το Ελληνικό ποδόσφαιρο επιδέχεται βελτίωσης;

Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται βελτίωση σε όλους τους τομείς σε επίπεδο ανταγωνισμού, υποδομών αλλά κυρίως νοοτροπίας όπως και να επαλειφθεί το μεγάλο πρόβλημα της βίας.

Πώς βλέπεις τα πράγματα της πρώην ομάδα σου τον Παναρκαδικό;

Στον Παναρκαδικό βρέθηκα τη σεζόν 2011-12 ως δανεικός από τον αστέρα και ήταν μια όμορφη και δύσκολη χρονιά κάτι ανάλογο προβλέπω και φέτος μακάρι να βγω ψεύτης. Είναι όμως λυπηρό και για μένα ανέντιμο, άνθρωποι να υπόσχονται πράγματα σε ποδοσφαιριστές και να μην είναι συνεπείς οι καιροί είναι δύσκολοι και καλό θα είναι να υπάρχει ειλικρινά στις ανθρώπινες σχέσεις ιδιαίτερα όταν κάποιοι άνθρωποι ζουν μέσα απ το ποδόσφαιρο εύχομαι η υπάρχουσα διοίκηση να μπορέσει να βελτιώσει την κατάσταση.

Ποια τα συναισθήματα ενός αθλητή πριν την έναρξη του αγώνα;

Πριν το παιχνίδι υπάρχει ανυπομονησία και θέληση να προετοιμαστείς κατάλληλα ώστε να καταφέρεις να κερδίσεις.

Στα ντέρμπι το γήπεδο γεμίζει από φιλάθλους πιστεύεις ότι να αυτό γινόταν και στα υπόλοιπα παιχνίδια θα ήταν καλύτερα αποτελέσματα για ομάδα σου;

Στα ντέρμπι λογικά υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου και η ατμόσφαιρα είναι μοναδική. Εμείς θα θέλαμε και στα υπόλοιπα ματς να έρχεται αρκετός κόσμος ώστε να μας βοηθά καθώς τον έχουμε ανάγκη.

Θα ήθελες κάποια στιγμή μια μεταγραφή στο εξωτερικό;

Είναι όνειρο για κάθε παίχτη αλλά θέλω να πατώ στα πόδια μου την παρούσα φάση με ενδιαφέρει η καθιέρωση στον Αστέρα.

Ποιον θεωρείς κορυφαίο παίκτη αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα;

Αυτή τη στιγμή νομίζω είναι με διαφορά ο Μήτρογλου είναι καταπληκτικός.

Ποια η καλύτερη και πια η χειρότερη στιγμή σου μέχρι τώρα στο γήπεδο;

Καλύτερη δε θα μπορούσε να είναι άλλη πέρα από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ μέχρι τώρα και λόγω του μικρού αριθμού αγώνων που έχω δεν έχω κάποια πολύ άσχημη στιγμή.

Γνωρίζουμε ότι είχες μια μεγάλη δύσκολη περίοδο και σκεπτόσουν να σταματήσεις ποιος σε στήριξε ώστε να αλλάξεις γνώμη και να μην τα παρατήσεις;

Ήταν μια περίοδο μεταβατική για μένα καθώς ήταν μετά τις Πανελλήνιες και είχα απομακρυνθεί λίγο από το ποδόσφαιρο αλλά και ένα διάστημα που για αρκετούς λόγους είχα κάποιες δυσκολίες στον Παναρκαδικό όμως τότε ήρθε στην ομάδα ένας σπουδαίος άνθρωπος για μένα ο προπονητής μας τότε ο κ.Μαυρέας ο οποίος με λόγια με παρότρυνε συνεχώς να δουλέψω γιατί το ποδόσφαιρο παρά τις δυσκολίες που έχει, όταν το αγαπάς και πετυχαίνεις μέσα από την προσπάθεια σου έχει και πολλές χαρές τον άκουσα πιστά και σε συνδυασμό με την βοήθεια από την οικογένεια μου συνέχισα, δούλεψα και σήμερα βλέπω ότι γλίτωσα από ένα μεγάλο λάθος ανωριμότητας.

Μια ευχή για το νέο έτος;

Το νέο έτος μακάρι να ναι καλύτερο από το προηγούμενο να χαρίσει σε όλους υγεία κ χαρά αλλά και να είναι είναι καλύτερο για τη χώρας μας ώστε ο ελληνικός λαός να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια του.

Έφη Καστραντά


Υπάρχει 1 Σχόλιο

γιωργο μη μασας.ειναι κοντα η ωρα σου.ποσα τσαφ εχουμε δει φετος απο διεθνη στον αστερα.κρατα την σημαια της τριπολης ψηλα.