Espresso με το Γιάννη Κώτσιρα

Espresso με το Γιάννη Κώτσιρα

Ιανουάριος 30, 2014 - 18:46
2 σχόλια

Η Espresso αυτή την Πέμπτη βρέθηκε για πρώτη φορά στη Μεγαλόπολη για να συναντήσει τον Κώτσιρα Ιωάννη ποδοσφαιριστή του Α.Ο Φαλαισίας. Ο Γιάννης κατάγεται από τη Μεγαλόπολη, είναι 21 ετών και σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Τι σημαίνει το ποδόσφαιρο για εσένα;

Το ποδόσφαιρο για εμένα αποτελεί διασκέδαση και ένας τρόπος να ξεφεύγω από την καθημερινότητα. Είναι ένα μεγάλο σχολείο, μία μικρογραφία της κοινωνίας μπορώ να πω, από το οποίο έμαθα να συναναστρέφομαι και να συνεργάζομαι με άλλα άτομα κάνοντάς με εν γένει καλύτερο άνθρωπο. Το ποδόσφαιρο ήταν η αφορμή να γνωρίσω πολύ καλούς φίλους και να νιώσω πολύ όμορφα συναισθήματα.

Σε ποια ποδοσφαιρική ομάδα ήσουν όταν έπαιξες τον πρώτο σου αγώνα;

Το πρώτο μου αγώνα τον έπαιξα αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Δόξας Μεγαλόπολης έχοντας αντίπαλο την ομάδα του Ορχομενού Λεβιδίου.

Πόσες αγωνιστικές έχεις μετρήσει στην ομάδα της Φαλαισίας;

Με την ομάδα του Α.Ο Φαλαισίας αγωνίζομαι αισίως τρία χρόνια και μετρώ 70 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Παράλληλα με το ποδόσφαιρο κάνεις και τις σπουδές σου, είναι εύκολος αυτός ο συνδυασμός;

Φυσικά και δεν είναι εύκολος ο συνδυασμός αυτός, όμως όταν αγαπάς κάτι παρά πολύ τίποτα δεν μπορεί να σου σταθεί εμπόδιο. Για εμένα αποτελεί πολύ μεγάλη ευχαρίστηση το γεγονός ότι μπορώ και συνδυάζω τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο με μία επιτυχημένη ενασχόληση με το άθλημα που αγαπώ.

Το καλοκαίρι είχες πολλές προτάσεις από άλλες ομάδες, πως πήρες την απόφαση να μείνεις στον Α.Ο Φαλαισίας;

Ο πρώτος και σημαντικότερος παράγοντας ήταν η προσέγγιση που είχα από τους ανθρώπους του Α.Ο Φαλαισίας οι οποίοι με κέρδισαν πραγματικά με την προσέγγιση που μου έκαναν, δίνοντας μου να καταλάβω το πόσο πολύ με θέλουν στην ομάδα. Ο δεύτερος παράγοντας είναι ότι αν έκανα το παραπάνω βήμα θα έπρεπε να βάλω σε δεύτερη μοίρα τις σπουδές μου, οι οποίες τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αποτελούν βασική προτεραιότητά μου μιας και βρίσκομαι στον τελευταίο χρόνο αυτών.

Θεωρείς ότι το Αρκαδικό Πρωτάθλημα έχει ανέβει επίπεδο;

Πιστεύω ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο των τελευταίων χρόνων και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από το γεγονός ότι όλα τα παιχνίδια είναι αμφίρροπα και δεν υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί.

Στη μέχρι τώρα πορεία σου ποιες είναι οι δυσκολίες που έχεις αντιμετωπίσει;

Tο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι η μετακίνησή μου δύο φορές την εβδομάδα στην πόλη της Πάτρας όπου παρακολουθώ τα μαθήματά μου, πράγμα που δεν μου επιτρέπει να παραβρίσκομαι σε όλες τις εκδηλώσεις της ομάδας, κάτι που θα ήθελα πάρα πολύ. Ακόμα, τη φετινή σεζόν ταλαιπωρήθηκα αρκετά από κάποιους   τραυματισμούς, ξεκινώντας από το σοβαρό τραυματισμό που είχα στο χέρι τους περσινούς αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική.  

Για ποιο λόγο δεν κατέβηκες να παίξεις στα μπαράζ στους πρώτους αγώνες και αν αυτή σου η κίνηση, σου δημιούργησε πρόβλημα με τους συμπαίκτες ή και τη διοίκηση;

Ήταν μία λάθος απόφαση την οποία πήρα δίχως καθαρό μυαλό. Απόφαση, η οποία με έκανε στη συνέχεια να νιώσω πολύ άσχημα απέναντι στους συμπαίκτες μου, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να γίνει.

Υπάρχει κόντρα μεταξύ των δυο ομάδων της Μεγαλόπολης;

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμία κόντρα, όλα τα παιδιά είμαστε φίλοι μεταξύ μας, βρισκόμαστε καθημερινά σε κοινές παρέες και η φημολογούμενη κόντρα καλλιεργείται από κάποιους οι οποίοι δε θέλουν το καλό του αθλητισμού της πόλης.

Πιστεύεις ότι το καλό κλίμα μεταξύ της διοίκησης και των παικτών βοηθά για να πάει μπροστά η ομάδα, τώρα που οι οικονομικές συγκυρίες δυσκολεύουν τα πράγματα;

Φυσικά και το πιστεύω, το καλό κλίμα αποτελεί εχέγγυο για την καλή πορεία της ομάδας. Στην ομάδα μας το κλίμα που επικρατεί είναι άψογο, οι σχέσεις μεταξύ μας είναι εξαιρετικές, είμαστε σα μία οικογένεια. Επί ευκαιρίας θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ομάδας μας και συγκεκριμένα τον πρόεδρό της κ. Δημόπουλο Νικήτα καθώς και τον προπονητή μας κ. Κερκεμέζο Νικόλαο για το γεγονός ότι βρίσκονται δίπλα μας σε ό,τι και αν χρειαστούμε. 

Ποια τα συναισθήματα τη στιγμή που σκοράρεις;

Όταν σημειώνεις κάποιο τέρμα σίγουρα διακατέχεσαι από συναισθήματα χαράς. Τρομερή ικανοποίηση γιατί με δικό σου τέρμα βοηθάς  την ομάδα σου να πετύχει το στόχο της.  

Τι κλίμα επικρατεί στην ομάδα λίγο πριν το ντέρμπι με τον Πανθυρεατικό που θεωρείται και το τελευταίο σας χαρτί για τη διεκδίκηση του τίτλου;

Το κλίμα στην ομάδα μας είναι εξαιρετικό, η προετοιμασία για το παιχνίδι κυλά ομαλά, έχουμε κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών και μία σημαντική απουσία λόγω τιμωρίας του Κώστα Κολλιόπουλου, όμως όσοι αγωνιστούμε θα δώσουμε τα πάντα για να κερδίσει η ομάδα.

Ποιες οι βλέψεις σου για το 2014;

Αυτό που θα ήθελα για το 2014 είναι να έχουμε πάνω απ' όλα υγεία, η ομάδα να πετύχει τους στόχους της και σε προσωπικό επίπεδο να ολοκληρώσω τις σπουδές μου και αν μου δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία να δοκιμάσω κάπου παραπάνω ποδοσφαιρικά. 

Έφη Καστραντά


2 Σχόλια

Είσαι μεγάλος παίχτης φίλε και ένα παιδί μΕ ήθος συνέχισε έτσι

ΜΑΚΡΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΩΣΤΕ!