Το εσωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Βλαχέρνας υλοποιείται από την ΤΑΠΤοΚ (pics)

Το εσωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Βλαχέρνας υλοποιείται από την ΤΑΠΤοΚ (pics)

Μάρτιος 19, 2023 - 11:37
0 σχόλια

Το έργο «Εσωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Τ.Κ. Βλαχέρνας Δήμου Τρίπολης» προϋπολογισμός: 296.368,84 ευρώ υλοποιεί η ΤΑΠΤοΚ ως Ενδιάμεσος Φορέας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος» 2014-2020 με πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου περιλαμβάνουν την τοποθέτηση 9.214 μμ αγωγών ύδρευσης από πολυαιθυλένιο PE 100 MRS 10,διαμέτρων Φ75mm, Φ90mm, Φ110mm, Φ140mm PN10 και PN16 atm.


Θα γίνει η ένωση του συνολικού δικτύου με τη νέα Δεξαμενή, η οποία χωροθετείται στα βορειοανατολικά της υφιστάμενης, παλαιάς δεξαμενής.

Προτείνεται 1 πυροσβεστικός κρουνός στον κόμβο Κ58, με παροχή πυρκαγιάς 5λ/δλ για αυτονομία 2 ωρών όπως προβλέπει και η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών αρ. πρωτ. 17405/70. Προτείνονται 3 μειωτές πίεσης για τη μείωση της ονομαστικής πίεσης κατά 7,5 περίπου Atm, στη 1 Atm. Αυτό γίνεται διότι παρά την αντοχή των αγωγών στις περιοχές υψηλής πίεσης κατά την οικιακή χρήση παρουσιάζονται υψηλές πιέσεις που καθίστανται δυνατές να δυσχεραίνουν την κατανάλωση νερού ακόμα και να τινάζουν τα καπάκια των ιδιωτικών συνδέσεων.

Προβλέπονται οι κατάλληλοι εκκενωτές στα ακραία, χαμηλά σημεία του δικτύου για την εκκένωση και καθαρισμό του Προβλέπονται οι κατάλληλοι εξαερωτήρες (2 σε αριθμό) σε υψηλά σημεία του δικτύου (κόμβοι Κ131, Κ230).
Προβλέπονται οι κατάλληλες δικλείδες ασφαλείας για την απομόνωση τμημάτων του δικτύου για εργασίες επισκευής ή συντήρησης.Προτείνεται 1 πυροσβεστικός κρουνός στον κόμβο Κ58, με παροχή πυρκαγιάς 5λ/δλ για αυτονομία 2 ωρών όπως προβλέπει
και η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών αρ. πρωτ. 17405/70.Προτείνονται 3 μειωτές πίεσης για τη μείωση της ονομαστικής πίεσης κατά 7,5 περίπου Atm, στη 1 Atm.

Αυτό γίνεται διότι παρά την αντοχή των αγωγών στις περιοχές υψηλής πίεσης κατά την οικιακή χρήση παρουσιάζονται υψηλές πιέσεις που καθίστανται δυνατές να δυσχεραίνουν την κατανάλωση νερού ακόμα και να τινάζουν τα καπάκια των ιδιωτικών συνδέσεων.Προβλέπονται οι κατάλληλοι εκκενωτές στα ακραία, χαμηλά σημεία του δικτύου για την εκκένωση και καθαρισμό του Προβλέπονται οι κατάλληλοι εξαερωτήρες (2 σε αριθμό) σε υψηλά σημεία του δικτύου (κόμβοι Κ131, Κ230).

Προβλέπονται οι κατάλληλες δικλείδες ασφαλείας για την απομόνωση τμημάτων του δικτύου για εργασίες επισκευής ή συντήρηση.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.