ΕΡΤ και Δημοκρατία

ΕΡΤ και Δημοκρατία

Ιούνιος 19, 2013 - 09:28
9 σχόλια

Η πραξικοπηματική, αυθαίρετη και βίαιη κατάργηση και διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ αναδεικνύει σημαντικά στοιχεία, που, εδώ και πολύν καιρό, συνθέτουν την κατάσταση στη χώρα : 

1) Η κρίση που βιώνει ο τόπος δεν είναι αμιγώς οικονομική, αλλά και κρίση λειτουργίας των θεσμών, κρίση δημοκρατίας.

Επομένως, ο αγώνας για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ δεν αφορά μόνον τις παράνομες απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων αλλά την ίδια την ουσία της δημοκρατίας, την υπεράσπιση του Συντάγματος, που, εν προκειμένω, συνδέεται με το δικαίωμα των πολιτών να έχουν πρόσβαση σε δημόσια μέσα μαζικής ενημέρωσης.    

2) Οι «μνημονιακές» πολιτικές εξυπηρετούν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, εν προκειμένω αυτά των ιδιοκτητών των κυρίαρχων ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων, εις βάρος δημοσίων αγαθών και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, επιδιώκοντας παράλληλα τη φίμωση κάθε αντίθετης φωνής και την πλήρη χειραγώγηση της ενημέρωσης.

3) Οι πρακτικές των συνεχών αντισυνταγματικών μεθοδεύσεων, του φόβου, της καταστολής, του αυταρχισμού, το «σοκ και δέος», αποσκοπούν στην καθυπόταξη της κοινωνίας, προκειμένου να επιβληθούν, χωρίς έμπρακτη λαϊκή αμφισβήτηση, οι ασκούμενες πολιτικές λιτότητας, εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και του εθνικού πλούτου. Η συστηματική νομοθέτηση, μέσω Π.Ν.Π. και συνακόλουθα η συστηματική παράκαμψη της βουλής, οι συνεχείς επιστρατεύσεις κλάδων εργαζομένων, τα εν γένει κατασταλτικά μέτρα κλπ αποδεικνύουν «του λόγου το αληθές»      

4) Η σύμπλευση της χ.α. με τη ν.δ. αποκαλύπτει τον ρόλο αυτού του νεοφασιστικού μορφώματος εντός του συστημικού πλαισίου

Κατά συνέπεια, μόνον η αντίσταση του λαϊκού παράγοντα μπορεί να ανατρέψει τις «μνημονιακές» πολιτικές, ώστε να σταματήσει η, μέσω της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας, συντελούμενη κοινωνική, εθνική και εν τέλει ανθρωπιστική καταστροφή και η κατάλυση των θεσμών του δημοκρατικού πολιτεύματος.

(Σημείωση : Όλα αυτά ισχύουν, ανεξαρτήτως της απόφασης του ΣτΕ επί του αιτήματος προσωρινής δικαστικής προστασίας και του αποτελέσματος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση)

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Η Αυγή»-19.6.2013
Γιώργου Η. Παπαηλιού
Δικηγόρου-Διδάκτορα Νομικής
 

Ειδήσεις: 
Tags: 

9 Σχόλια

"<em>(Σημείωση : Όλα αυτά ισχύουν, ανεξαρτήτως της απόφασης του ΣτΕ επί του αιτήματος προσωρινής δικαστικής προστασίας και του αποτελέσματος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση)</em>" <strong>Όχι, δεν ισχύουν ανεξαρτήτως της απόφασης του ΣτΕ. Με την απόφαση του ΣτΕ η νομιμότητα των απολύσεων είναι πλέον ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ καθώς και το οριστικό κλείσιμο της ΕΡΤ.</strong> Το κλείσιμο της ΠΑΛΙΑΣ ΕΡΤ συμβολίζει το τέλος της άκρατης κομματοκρατίας που ζήσαμε ειδικά από το 1981 και μετά. Ίσως το μεγαλύτερο κάστρο της διαφθοράς και αναξιοκρατίας. Αυτό το κάστρο έπεσε. Έχουμε ελπίδα πάλι για ένα κράτος διαφορετικό, αξιοκρατικό, αποτελεσματικό. Η ΝΕΑ ΕΡΤ θα προσλάβει με διαδικασίες ΑΣΕΠ, όταν στην παλιά ΕΡΤ δεν είχε γίνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ. Αυτό τα λέει ΟΛΑ. Για το ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ (βλ. ΣΥΡΙΖΑ) το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι μαχαίρι στην καρδιά του. Χάνει την πελατεία του. Το ίδιο και όσο αφορά το παλαιό ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ. Το χτες φεύγει μαζί με την ΕΡΤ. Μαζί και τα κόμματα που το αντιπροσωπεύουν.

εισαι μεγαλος καραγκιοζης!!!! και στο λεω εγω που ειμαι στην ΕΡΤ με ΑΣΕΠ

Ρουσφετοκρατία 11:07 Τα επιχειρήματα σου αντικρούονται από τον από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Ι. Τσουκαλάς. ΕΔΩ: http://news247.gr/eidiseis/politiki/i_tsoykalas_eyrwvoyleyths_nd_apokroystikh_h_sigh_poy_epivlhthhke_sthn_ert.2294323.html

ΦΕΚ 214/2-8-2005 διαγωνισμος ΑΣΕΠ για την ΕΡΤ με τον οποιο μπηκα εγω για να μην λες βλακειες καραγκιοζη

Ρουσφετοκρατία (χωρίς επαλήθευση) Τετ, 19 Ιουν 2013 - 11:07 σε τουρίστες ή σε παιδάκια του Δημοτικού που δεν ξέρουν νομίζεις ότι μιλάς; Αν έβαζες όνομα θα μπορούσα να αξιολογήσω τα λεγόμενά σου, τώρα σε θεωρώ κομματόσκυλο ενός από τους νεοδημοκράτες της περιοχής που εφαρμόζουν άμυνα ζώνης γύρω από τον χαρτοπαίχτη πιστολέρο που παράνομα ασκεί την κυβερνητική εξουσία και διαλύει κάθε επίφαση δημοκρατίας αδιαφορώντας ακόμα και για τις δικαστικές ΕΝΤΟΛΕΣ. Τον κανόνα της δεδηλωμένης τον έχει γράψει στα τέτοια του, τη Βουλή την έχει παραλύσει, τις άμεσα εκτελεστές αποφάσεις της Δικαστικής εξουσίας τις ερμηνεύει. Είναι η παλινόρθωση, όχι το νέο που έρχεται. Αν θέλει κανείς να μιλήσει για νέο σ' αυτό το αίσχος, μπορεί να το κολλήσει σαν πρόσημο στο -ναζί ή στο -φιλελεύθερος. Νέο δεν υπάρχει, είναι το πιο μαύρο, το πιο επαίσχυντο παλιό. Αυτό τελείωσε οριστικά.

Από χτες ήθελα να το στείλω, αναδημοσίευση: ---------------------------------------------- Ρωτάτε κύριε πρωθυπουργέ: «Μπορείς να κάνεις μεταρρυθμίσεις χωρίς να ξεβολευτούν οι βολεμένοι»; Υποθέτω ότι αναφέρεστε σε εκείνους που βολέψατε είτε εσείς ο ίδιος, είτε οι συνοδοιπόροι και εταίροι σας στην κυβέρνηση. Αναφέρεστε, προφανώς, στους 30 – αργόμισθους στην πλειοψηφία τους - ειδικούς συμβούλους και Προσωπικό Ειδικών Θέσεων, που διορίσατε στην ΕΡΤ, από την πρώτη κιόλας μέρα της ανάληψης των καθηκόντων σας. Υποθέτω ότι αναφέρεστε στον κουμπάρο σας κ. Γιώργο Αντωνίου, τον οποίο διορίσατε με μηνιαίες αποδοχές 3.500 ευρώ το μήνα. Υποθέτω ότι αναφέρεστε, επίσης, στον κουμπάρο του διευθυντή του Γραφείου Τύπου σας κ. Γιώργου Μουρούτη, τον κ. Μενέλαο Σεβαστιάδη, ο οποίος επίσης λαμβάνει 3.500 ευρώ το μήνα. Υποθέτω ότι αναφέρεστε ακόμη στην συντοπίτισσα του υπουργού σας, αρμόδιου για τον Τύπο, κ. Σίμου Κεδίκογλου και υποψήφια – πότε με το ΠΑΣΟΚ και πότε με τη ΝΔ – κυρία Ματίνα Ρέτσα, που αμείβεται με 3.000 ευρώ το μήνα. Η εν λόγω κυρία ουδέποτε έχει εμφανιστεί στην ΕΡΤ, από την οποία πληρώνεται, και σηκώνει απλά, όποτε το καλέσεις, το προσωπικό κινητό τηλέφωνο του κ. Κεδίκογλου. Υποθέτω ότι αναφέρεστε επίσης στον εκ Μεσσηνίας ορμόμενο - τυχαίο, άραγε; - κ. Σταύρο Οικονομόπουλο, ο οποίος αμείβεται με 3.500 ευρώ το μήνα. Υποθέτω ότι αναφέρεστε στον, γυμναστή στο επάγγελμα, κ. Μανούσο Καμπανέλη, εξ Ευβοίας ορμόμενο – τυχαίο κι αυτό; – και κομματάρχη του κ. Κεδίκογλου, τον οποίο τοποθετήσατε διευθυντή του γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ με 3.500 ευρώ το μήνα. Κάποιος έπρεπε να είναι το «μάτι» και το «αυτί» του υπουργού στη Διοίκηση, προφανώς… Ρωτάτε κύριε πρωθυπουργέ εάν «μπορείς να ζητάς από τον κόσμο να βλέπει να μένουν άθικτα γύρω του προπύργια αδιαφάνειας και διαφθοράς;». Φαντάζομαι ότι αναφέρεστε στις καταγγελίες που έχουν κάνει συνάδελφοί μου, με την υπογραφή «Εργαζόμενοι ΕΡΤ», στον εισαγγελέα και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για τα πεπραγμένα της Διοίκησης που εσείς τοποθετήσατε στην ΕΡΤ. Φαντάζομαι αναφέρεστε στο 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο που κόστιζε η εκπομπή «Μεσογείων 136» η οποία στήθηκε για να βρει βήμα έκφρασης η κυρία Ανθή Σαλαγκούδη (υποψήφια με τη ΝΔ και κόρη πρώην υπουργού του κόμματός σας). Αλλά, και για να βολευτούν και άλλα συγγενικά πρόσωπα στελεχών σας στην ΕΡΤ. Είναι τυχαίο ότι η νομική υπηρεσία της ΕΡΤ αρνείτο να υπογράψει τη σύμβαση με την εταιρία παραγωγής της εν λόγω εκπομπής καθώς έκρινε ότι ήταν «αποικιοκρατική» σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα της δημόσιας τηλεόρασης; Συντάκτης της σύμβασης ήταν ο διευθυντής του γραφείου του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Αιμίλιου Λιάτσου. --------------------------------------- Αυτό είναι το νέο το οποίο ονειρεύεσαι Ρουσφετοκρατία!

Ρουσφετοκρατία 11:07 θα ήθελα μια διευκρίνιση: τι σημαίνει το "αμέσως" που αναφέρεται στην απόφαση του ΣτΕ. α) Χωρίς μέσο. β) Αμέ, σως (Βεβαίως και θέλω σως, δηλαδή) γ) Αρχικά του "Ανίκανοι Μ@λ@κοπίτουρες Εκπέμπουν ΣΩΣ" δ) Τώρα, μέσα στα επόμενα λεπτά. Αν βρεις τη σωστή απάντηση κερδίζεις ξενάγηση στη ΝΕΡΙΤ.

ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖOYN ΧΕΡΙ ΕΚΕΪ ΠΡΩΤΑ;;;;;Από 500 τους κάνατε 2000 μέσα στην κρίση. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ 500 Όπως παλιά ,τι άλλαξε και χρειάζονται περισότεροι;;;;;;; Ώς πότε θα κρύβεστε πίσω από την βουλευτική ασυλία;;;

Και μιά πληροφορία ακόμα για το θέμα. Το νέο Δ.Σ. της νέας ερτ είναι σχεδόν το ίδιο με το παλιό.Έχει ήδη οριστεί και ο πρόεδρος παραμένει.....ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ δηλαδή.... χιλιάδες πλέον Έλληνες πολίτες δεν ακούν ούτε μια Ελληνική λέξη στους δέκτες τους. Αυτό ισχύει και για τα εκατομύρια των Ελλήνων μεταναστών σε όλο τον κόσμο. Η καταστροφή του Έθνους μας συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση. Αφού διέλυσαν την Κύπρο συνεχίζουν να τρώνε τις σάρκες της πατρίδας μας. Το πιθήκι που υπογράφει ρουσφετοκρατία, ας αναλογιστεί ότι όταν η κυβέρνηση μιλάει για αξιοκρατία στις νέες προσλήψεις της ΕΡΤ, εννοεί την κομματική ταυτότητα. Ακριβώς η ίδια με αυτή των πολιτικών φρονημάτων από το 1950 ως το 1980 που χρειαζόσουν για να γίνεις νυχτερινός εργάτης σε εργοστάσιο....