Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στην Γ Εθνική

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στην Γ Εθνική

Ιούνιος 15, 2016 - 10:35
0 σχόλια

Αλλάζει σε μεγάλο βαθμό το προφίλ της Γ’ Εθνικής κατηγορίας από την αγωνιστική περίοδο 2016-17 μετά τις αλλαγές όπως αποφασίστηκαν να γίνουν στο ΔΣ της ΕΠΟ την Δευτέρα 14 Ιουνίου.

Στην ΕΠΟ προσανατολίζονται σε ένα πρωτάθλημα με περισσότερους ομίλους από τους τέσσερις που υπάρχουν αυτή την δεδομένη στιγμή με στόχο οι όμιλοι να γίνουν από έξι έως δέκα σε όλη την επικράτεια.

Αρχικά συμφωνήθηκε η κατάργηση των αγώνων μπαράζ που δίνουν το εισιτήριο στις πρωταθλήτριες των ΕΠΣ για τη Γ’ Εθνική. Πλέον, οι 56 πρωταθλήτριες των Ενώσεων θα προβιβάζονται απευθείας αυξάνοντας έτσι τους ομίλους  από την χρονιά 2017-18.

Άρα όπως γίνεται αντιληπτό ο νέος πρωταθλητής Αρκαδίας που θα προκύψει την νέα αγωνιστική χρονιά (2016-2017) δεν θα αγωνιστεί σε αγώνες μπαράζ παίρνοντας απευθείας  την άνοδο για την Γ' Εθνική κατηγορία όπως δηλαδή συνέβαινε και πριν από μερικά χρόνια με την τότε Δ' Εθνική.

Παράλληλα μία ακόμα αλλαγή που έρχεται στην Γ' Εθνική είναι ότι οι πρωταθλητές των ομίλων της Γ’ Εθνικής θα ανεβαίνουν στη Football League μέσω μπαράζ κι όχι απευθείας όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.  Αυτό συνεπάγεται με το ότι θα δημιουργείται ένα μίνι-πρωτάθλημα τύπου play off μεταξύ των πρωταθλητών των ομίλων όπου και θα παίρνουν την άνοδο οι τέσσερις πρώτες ομάδες.

Επίσης μία ακόμα αλλαγή που έρχεται είναι πως  τα σωματεία της Γ' Εθνικής κατηγορίας δεν θα συμμετέχουν στο νέο Κύπελλο Ερασιτεχνών. Η κάθε Ένωση θα έχει το δικό της Κύπελλο με τη συμμετοχή μόνο των ομάδων που υπάγονται στην αντίστοιχη ΕΠΣ.

Τέλος οι αλλαγές αυτές αναμένεται να περάσουν πριν τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ που θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.