Έρχονται αυξήσεις-«φωτιά» στα ασφάλιστρα των ΙΧ

Έρχονται αυξήσεις-«φωτιά» στα ασφάλιστρα των ΙΧ

Νοέμβριος 01, 2018 - 10:51
0 σχόλια

Αυξήσεις έως και 20% θα κάνουν στα τιμολόγιά τους οι ασφαλιστικές εταιρίες καθώς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους», η μείωση των κομίστρων ως και 50% τα προηγούμενα χρόνια είχε ως αποτέλεσμα την κάθετη πτώση των εσόδων των εταιριών και στην παρούσα συγκυρία αν δεν αυξήσουν τα ασφάλιστρα, θα φθάσουν οι περισσότερες ακόμα και στην πτώχευση.

Σύµφωνα µε φορείς του κλάδου, η κάθετη πτώση των ασφαλίστρων κατά την περίοδο της ύφεσης σε ποσοστό που αγγίζει ακόµη και το 50% θα είχε σταµατήσει από το 2016, ωστόσο η... προσέλκυση των χιλιάδων ανασφάλιστων οχηµάτων που κυκλοφορούσαν στους ελληνικούς δρόµους µε «δέλεαρ» την τιµή ανέβαλε για λίγο την αλλαγή πολιτικής εκ µέρους των ασφαλιστικών οµίλων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» μόνο φέτος οι µειώσεις ανήλθαν σε 10%, ανεβάζοντας το ποσοστό πτώσης στα υφεσιακά χρόνια κοντά στο 50%. Κερδισµένες από τη µάχη αυτή βγήκαν οι Εταιρείες Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ), οι οποίες κατέχουν περίπου το 11,2% του στόλου, που στο σύνολό του τζιράρει περίπου 1 δισ. ευρώ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.