Τατούλης

Έρχεται «ξεκαθάρισμα» αρμοδιοτήτων μεταξύ δήμων, περιφερειών και κεντρικού κράτους

Έρχεται «ξεκαθάρισμα» αρμοδιοτήτων μεταξύ δήμων, περιφερειών και κεντρικού κράτους

Αύγουστος 24, 2019 - 11:02
0 σχόλια

Πολλές φορές οι αλληλοεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες μεταξύ δήμων, περιφερειών και κεντρικού κράτους δυσκολεύουν την επίλυση σοβαρών προβλημάτων και είναι η κύρια αιτία της καθυστέρησης επίλυσής τους.

«Μέσα στο χειμώνα θα φέρουμε ένα συνολικό νομοσχέδιο για την αλλαγή του κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε και να ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες μεταξύ Δήμων, Περιφερειών και κεντρικού Κράτους», τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, έως το τέλος του έτους θα έρθει νόμος για την κατάργηση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα προτείνεται εκλογικός νόμος για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές και θα προωθείται η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού.

«Ακόμα θα απλοποιηθούν οι δομές ώστε να ξέρουν και οι πολίτες τι να ζητούν και από θα εξυπηρετηθούν», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.