Έρχεται... κολεκτιβοποίηση των συνδέσεων Internet για την αποφυγή ΦΠΑ

Έρχεται... κολεκτιβοποίηση των συνδέσεων Internet για την αποφυγή ΦΠΑ

Μάιος 20, 2016 - 13:27
0 σχόλια

Έκκληση στην κυβέρνηση να αποσύρει της διάταξης του πολυνομοσχεδίου που επιβάλλει φόρο 5% στις σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις από την 1η Ιουλίου του 2017 απεύθυνε από το βήμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ (ΕΕΧΙ), Νίκος Βασιλάκος, προειδοποιώντας ότι τα δημόσια έσοδα θα μειωθούν από την εν λόγω κίνηση λόγω «μοιράσματος» των συνδέσεων.

«Θα υπάρξει κολεκτιβοποίηση των συνδέσεων. Σε κάθε πολυκατοικία 10 με 15 διαμερίσματα θα μοιράζονται την ίδια σύνδεση για λόγους κόστους. Η σύγχρονη τεχνολογία το επιτρέπει» είπε ο κ. Βασιλάκος κατά την ακρόαση των αρμόδιων φορέων επί του πολυνομοσχεδίου και τόνισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «θα βρεθείτε με έλλειμμα». «Επιβάλετε φόρο 5% αλλά θα χάσετε 25% από το μοίρασμα των συνδέσεων!» προειδοποίησε ο κ. Βασιλάκος και ζήτησε να μην εφαρμοστεί ο νέος φόρος. «Να πράξετε το καλύτερο για τη χώρα και για τους νέους» τόνισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος των Ελλήνων χρηστών ίντερνετ κατήγγειλε ταυτόχρονα ότι ο φόρος στο Ίντερνετ αποτελεί αρνητική πρωτοπορία για την Ελλαδα. «Δεν υπάρχει παρόμοιος φόρος σε ολόκληρο τον κόσμο για το Ίντερνετ» είπε ο κ. Βασιλάκος. Διερωτήθηκε, μάλιστα, αν θα καταβάλλουν το νέο φόρο τα πανεπιστήμια, τα ιδρύματα και άλλοι κρατικοί φορείς.

(ΠΗΓΗ: news247.gr)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.