Έρχεται η προσωπική κάρτα υπαλλήλου

Έρχεται η προσωπική κάρτα υπαλλήλου

Ιανουάριος 07, 2018 - 09:33
0 σχόλια

Να επικαιροποιηθεί η σχέση πολίτη και κράτους, είναι ο στόχος της τριετούς Στρατηγικής της κυβέρνησης και του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με συνέντευξη της Όλγας Γεροβασίλη, στην «Κυριακάτικη KontraNews». «Πρόκειται για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, δεδομένου ότι η σχέση μεταξύ του πολίτη και του κράτους είναι η θεμέλια λίθος για το κράτος δικαίου και το κοινωνικό κράτος», παρατηρεί η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης,

Η υπουργός αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του Μητρώου Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου, πιο γνωστό ως «Απογραφή» και σύμφωνα με την ίδια, προχωρά «ένα στρατηγικό έργο τους επόμενους μήνες».

«Έχουμε ήδη συντάξει το τεχνικό δελτίο, ώστε να δημοπρατήσουμε σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής το έργο του Ενιαίου Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (HRMS)».

Σύμφωνα με όσα είπε η υπουργός, η κάρτα θα καταγράφει τα πάντα: «Πρόκειται για ένα έργο που θα δημιουργεί την προσωπική κάρτα κάθε δημοσίου υπαλλήλου και θα καταγράφει σε πραγματικό χρόνο την υπηρεσιακή του διαδρομή. Από την πρόσληψη, την υπηρεσιακή εξέλιξη, τις μετακινήσεις, την εκπαίδευση, την επιμόρφωσή, τις εκθέσεις αξιολόγησης, φτάνοντας μέχρι την έκδοση της σύνταξής τους».

«Αντιλαμβάνεστε πόση γραφειοκρατία και πόσα έγγραφα αφαιρούνται με αυτό το έργο για κάθε υπηρεσιακή μεταβολή», σχολίασε η κ. Γεροβασίλη.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.