Έργα συντήρησης στην Ε.Ο. Τρίπολης-Βυτίνας προς Καρδαρά-Χιονοδρομικό Κέντρο

Έργα συντήρησης στην Ε.Ο. Τρίπολης-Βυτίνας προς Καρδαρά-Χιονοδρομικό Κέντρο

Απρίλιος 25, 2017 - 12:45
0 σχόλια

Στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ΠΕ Αρκαδίας προγραμματίζεται η υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση του δρόμου από Ε.Ο. Τρίπολης-Βυτίνας προς Καρδαρά-Χιονοδρομικό Κέντρο Οστρακίνας».

Για την υλοποίηση του εν λόγω έργου ο Δήμος Τρίπολης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Πελοποννήσου θα πρέπει να προχωρήσουν στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης.

Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η μεταβίβαση της αρμοδιότητας υλοποίησης του έργου «Συντήρηση του δρόμου από Ε.Ο. Τρίπολης-Βυτίνας προς Καρδαρά-Χιονοδρομικό Κέντρο Οστρακίνας» από το Δήμο Τρίπολης (Κύριος του Έργου) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας (Φορέα Υλοποίησης).

Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση της οδού προς Καρδαρά και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Οστρακίνας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 300.000,00€ συμπεριλαμβανομένων των Γ.Ε. & Ο.Ε., των απροβλέπτων, της αναθεώρησης και του Φ.Π.Α. Οι πόροι για την εκτέλεση του έργου θα εκταμιεύονται από τις πιστώσεις της ΣΑΕΠ 026 και Φορέας για την διενέργεια των πληρωμών (Υπόλογος) είναι το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Τρίπολης.

Ο Δήμος Τρίπολης στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης θα αναλάβει τις ακόλουθες υποχρεώσεις:

  •  Να διευκολύνει με κάθε τρόπο το επιστημονικό προσωπικό που θα απασχοληθεί για την υλοποίηση του αντικειμένου της παρούσας σύμβασης στη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων και πληροφοριών.
  •  Να ορίσει τον εκπρόσωπο με τον αναπληρωτή του στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του άρθρου 7.
  •  Να διαθέσει τα απαραίτητα στοιχεία καθώς και τις πληροφορίες που είναι αναγκαίες για την υλοποίηση του Έργου.
  •  Να παρέχει έγκαιρα στο Φορέα Υλοποίησης την αναγκαία πληροφόρηση σχετικά με οργανωτικές ή διοικητικές αλλαγές που επηρεάζουν την υλοποίηση του Έργου.
  •  Να διασφαλίσει τη λειτουργία του Έργου μετά την ολοκλήρωσή του αναλαμβάνοντας ο ίδιος τη λειτουργία του και τις απαιτούμενες εργασίες για την καλή συντήρησή του.
  •  Να συνεργάζεται με το Φορέα Υλοποίησης για την ενημέρωση του κοινού και την προβολή του Έργου.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης αποφάσισε και ενέκρινε ομόφωνα

α) τη συμμετοχή του Δήμου Τρίπολης στην Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Πελοποννήσου, για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση του δρόμου από Ε.Ο. Τρίπολης-Βυτίνας προς Καρδαρά-Χιονοδρομικό Κέντρο Οστρακίνας»,

β) το κείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης σύμφωνα με το σχέδιο που επισυνάπτεται,

γ) την αποδοχή των όρων υλοποίησης οι οποίοι περιγράφονται αναλυτικά στην Προγραμματική Σύμβαση,

Ορίζει το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βόσνο Δημήτριο με αναπληρωτή του το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σταμάτη Χαράλαμπο ως εκπρόσωπο του Δήμου Τρίπολης στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης,

Εξουσιοδοτήσει το Δήμαρχο Τρίπολης κ. Δημήτριο Παυλή για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης και να προβεί σε ενέργειες που θα απαιτηθούν για την υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.