Επίτιμη δημότισσα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας η Heidi Holzmann

Επίτιμη δημότισσα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας η Heidi Holzmann

Οκτώβριος 31, 2016 - 13:25
0 σχόλια

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νότιας Κυνουρίας ανακήρυξε με ομόφωνη απόφασή του την Γερμανίδα συγγραφέα-αφηγήτρια Heidi Holzmann (Χάιντι Χόλτσμανν), ως επίτιμη δημότισσα του Δήμου μας. 

Η Χάιντι Χόλτσμαν γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία και σήμερα ζει στα δυτικά της χώρας, στην περιοχή Σβάρτσερντεν, στο Ράινλαντ Φαλτς. Η Νομική υπήρξε η πρώτη της σπουδή, αλλά σύντομα την «τράβηξε» η χρυσοχοΐα. Σταθμός, όμως, στην τροχιά της επαγγελματικής της ζωής στάθηκε η πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα, το Πάσχα του 1973 στην Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα στο Λεωνίδιο, την οποία, όπως η ίδια παραδέχεται, ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα. 

Αφήνοντας τη γενέτειρά της, αποφάσισε να ζήσει στη χώρα μας και να ασχοληθεί ακόμα πιο σοβαρά με το κόσμημα. Οι κυριότερες στάσεις της το Λεωνίδιο και, κατόπιν, μόνιμη κατοικία της για αρκετά χρόνια η περιοχή της Γλυφάδας αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα, στην οποία ταξίδευε για επαγγελματικούς λόγους και ως αποτέλεσμα γνώριζε και αγαπούσε ακόμα πιο βαθιά, μαθαίνοντας ταυτόχρονα και ελληνικά.

Το 2012 εξέδωσε το βιβλίο Τsakonische Volksmärchen (Pandion, 2010) με 43 παραμύθια από την Τσακωνιά, προσπαθώντας έτσι να διαδώσει τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας στη νεολαία της Γερμανίας.

Πηγή: leonidion.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.