«Ας επιστρέψουμε στην Αρκαδία» (vid)

«Ας επιστρέψουμε στην Αρκαδία» (vid)

Απρίλιος 13, 2016 - 20:54
0 σχόλια

Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού διοργανώνει εκδήλωση προβολής της προστατευόμενης περιοχής και σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την ταινία του σκηνοθέτη Στέλιου Χαραλαμπόπουλου με τίτλο «Από Βορρά σε Νότο, σ’ Ανατολή και Δύση».

Για την εκδήλωση αυτή παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών με σκοπό να καλέσουν τον κόσμο να βρεθεί την Παρασκευή στο Πνευματικό Κέντρο και να δει την ταινία, που μέσα από ένα εικοσιπεντάλεπτο ταξίδι στον Πάρνωνα και στον υγρότοπο Μουστού αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την οικολογική και πολιτισμική αξία της προστατευόμενης περιοχής, ενώ παράλληλα προβάλει το σκοπό της διαχείρισης και προστασίας της προκειμένου να διασφαλιστεί η βιολογική της ποικιλότητα και να διατηρηθεί η φυσική της κληρονομιά.

Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού Δημήτρης Μήλιος ανέφερε ότι ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για τους ίδιους που ο Στέλιος Χαραλαμπόπουλος ανέλαβε την ταινία, που αναφέρεται πάνω στη δομή, στην ιστορία, στον πολιτισμό, στη ζωή στον Πάρνωνα, αλλά και στα ξεχωριστά ήθη και έθιμά του. Παρουσιάζει το ιδιαίτερο τοπίο φυσικού κάλλους και πολιτιστικής ομορφιάς, του Πάρνωνα, που όπως είπε ο κ. Μήλιος, θεωρείται το Άγιο Όρος της Πελοποννήσου.

«Ας επιστρέψουμε στην Αρκαδία»

Ο Γεράσιμος Βάκρος από την Ομάδα Νεανικής Πολυέκφρασης Αρκαδίας «Έλευσις» ανέφερε ότι αυτή η ταινία είναι η συνοπτική προέκταση του τρίπτυχου ταινιών που αφορούν τον Πάρνωνα και κινούν το ενδιαφέρον για τον Πάρνωνα. Μέσα από την ταινία πρέπει να κατανοήσουμε ότι το περιβάλλον είναι καθοριστικό για τη ζωή μας.

Ο γραμματέας του ΣΑΟΟ Δημήτρης Καραμήτζος τόνισε ότι πρέπει να αναδεικνύουμε την κοινή πολιτιστική μας κληρονομιά και να προσπαθούμε να τη συντηρήσουμε με δράσεις όπως αυτή. Αγαπάμε τον Πάρνωνα όσο και το Μαίναλο, είπε.

Η εκδήλωση υλοποιείται με τη συνεργασία του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων (Σ.Α.Ο.Ο.), της Ομάδας Νεανικής Πολυέκφρασης Αρκαδίας «Έλευσις» και του Αθλητικού Συλλόγου Βουρβούρων και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 και ώρα 20:00 μ.μ. στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης στην αίθουσα του αμφιθεάτρου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης με χορηγό την εταιρία «Δεληγιάννης».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ έργου «Παραγωγή ταινιών και ραδιοτηλεοπτικών μηνυμάτων»

Κείμενα-Σενάριο-Σκηνοθεσία: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος

Φωτογραφία: Δημήτρης Κορδελάς

Μοντάζ: Κωνσταντίνος Τσιχριτζής-Όλγα Κουρμούζη

Διεύθυνση Παραγωγής: Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος

Οργάνωση Παραγωγής: Γεράσιμος Βάκρος

Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης

Αφήγηση: Γιώργος Χωραφάς-Μαριάνθη Σοντάκη-Μάκης Αρβανιτάκης-Τάσος Ράπτης

Εκτέλεση Παραγωγής: Περίπλους

Παραγωγή: Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr «Από Βορρά σε Νότο, σ’ Ανατολή και Δύση»

Προβολή ταινίας "Από Βορρά σε Νότο, σ’ Ανατολή και Δύση"


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.