Επιστολή ΑΚΣΑ στον ΕΛΓΑ για τις ζημιές από το χαλάζι στην Αρκαδία

Επιστολή ΑΚΣΑ στον ΕΛΓΑ για τις ζημιές από το χαλάζι στην Αρκαδία

Σεπτέμβριος 12, 2018 - 13:28
0 σχόλια

Ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας με επιστολή του στον ΕΛΓΑ ζητεί την άμεση εκτίμηση των ζημιών από τη χθεσινή χαλαζόπτωση:

Αξιότιμοι κύριοι,

όπως γνωρίζετε, το απόγευμα της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου 2018 έντονη χαλαζόπτωση έπληξε περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Κορυθίου και Τεγέας με μεγάλη σφοδρότητα και προκάλεσε πρωτοφανείς ζημιές σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, επλήγησαν αμπελώνες, καλλιέργειες μήλων και κηπευτικών, όλες στο στάδιο της συγκομιδής. Αυτό σημαίνει ότι οι καλλιέργειες αυτές έχουν επιβαρυνθεί με όλα τα καλλιεργητικά έξοδα και αναμενόταν η συγκομιδή τους, προκειμένου να μπορέσουν οι παραγωγοί να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις.

Ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας, ως Οργάνωση των παραγωγών, ζητά από τον ΕΛΓΑ την άμεση εκτίμηση των ζημιών στις πληγείσες περιοχές και την έκδοση των πορισμάτων χωρίς καθυστερήσεις, ώστε να γίνει η καταβολή των αποζημιώσεων το συντομότερο δυνατό.       

Αντιλαμβάνεστε ότι οι άμεσες ενέργειες του Οργανισμού σας θα ανακουφίσουν τους πληγέντες παραγωγούς από τις δυσμενείς επιπτώσεις της ακραίας αυτής χαλαζόπτωσης και σας ενημερώνουμε ότι ο Συνεταιρισμός είναι διαθέσιμος να συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί στην κατεύθυνση αυτή.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΤHΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
ΑΡΚΑΔΙΑΣ « Η ΕΝΩΣΗ »
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΣΙΟΤΙΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.