Τατούλης

Επίσκεψη περιβαλλοντικής ενημέρωσης στο Νηπιαγωγείο Βερβένων (pics)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επίσκεψη περιβαλλοντικής ενημέρωσης στο Νηπιαγωγείο Βερβένων (pics)

Ιανουάριος 18, 2019 - 19:01
0 σχόλια

Επίσκεψη περιβαλλοντικής ενημέρωσης με προβολή θεματικής παρουσίασης με τίτλο «Αλκυόνα: Η Βασίλισσα του ψαρέματος», πραγματοποιήθηκε από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας στο Νηπιαγωγείο Βερβένων Αρκαδίας, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019.

Τη θεματική παρουσίαση παρακολούθησαν 12 νήπια με την επίβλεψη των δύο εκπαιδευτικών τους και περιελάμβανε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό με φωτογραφίες και βίντεο προσαρμοσμένο στην ηλικία και τα ενδιαφέροντα των νηπίων. Αφορούσε στη γνωριμία των μαθητών με το πουλί Αλκυόνα (Alcedo atthis) κάνοντας, μεταξύ άλλων, αναφορά στα χαρακτηριστικά του είδους, τη διατροφή και τον εντυπωσιακό τρόπο ψαρέματος, το φώλιασμα, τους μύθους για την Αλκυόνα, αλλά και τις Αλκυονίδες μέρες. Η παρουσίαση συνδυάστηκε με δραστηριότητα ψυχαγωγίας, όπου οι μικροί μαθητές ζωγράφισαν μάσκα αλκυόνας.

Η επίσκεψη περιβαλλοντικής ενημέρωσης, με την προβολή της ανωτέρω θεματικής παρουσίασης στο Νηπιαγωγείο, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Προγράμματος Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης μαθητών που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας κατά το σχολικό έτος 2018-2019, σύμφωνα με το υπ. αριθμ. 153118/Δ7/17.09.2018 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.