Επίσκεψη Nίκα στο Τσακώνικο Θερινό Σχολείο στο Λεωνίδιο (pics,vid)

Επίσκεψη Nίκα στο Τσακώνικο Θερινό Σχολείο στο Λεωνίδιο (pics,vid)

Αύγουστος 03, 2023 - 21:00
0 σχόλια

Για δεύτερη χρονιά φέτος πραγματοποιείται από το Αρχείον της Τσακωνιάς το 2ο Τσακώνικο Θερινό Σχολείο στο Λεωνίδιο, στο Αρχοντικό Τσούχλου από τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 11 Αυγούστου

Το Θερινό Σχολείο απευθυνεται σε παιδιά, ηλικίας από 6 ετών και πάνω και σε ενηλίκους και αφορά στις θεματικές ενότητες των μαθημάτων – δραστηριοτήτων είναι, α) Τσακώνικη Διάλεκτος, β) Τσακώνικη Υφαντική, γ) Τσακώνικος Χορός, δ) Λαογραφία της Τσακωνιάς, ε) Ιστορία της Τσακωνιάς, στ) Προφορική Ιστορία του Λεωνιδίου και της Τσακωνιάς, από podcasts του Istorima.gr

Τη φετινή διοργάνωση στηρίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς επίσης ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας και ο ΑΟΤΑ «Πάρνωνας Α.Ε.». Ο κ. Παναγιώτης Νίκας περιφερειάρχης Πελοποννήσου συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπο Λυσίκατο, και φυσικά από τους συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας κ. Μανώλη Σκαντζό και Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης και ΣΔΙΤ απορριμμάτων κ. Χρήστο Λαμπρόπουλο, επισκέφθηκε τις δράσεις του Θερινού Σχολείου και ανέφερε ότι θα ενισχύσει τη χρηματοδότηση των δράσεων. 

Να αναφέρουμε ότι μαθήματα της Τσακώνικης διαλέκτου παραδίδει  ο Μαξίμ Κισιλίερ, ο οποίος είναι διευθυντής του Τμήματος Ελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης,  μελετητής της τσακώνικης διαλέκτου. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Επίσκεψη Νίκα στο Θερινό Σχολείο στο Λεωνίδιο


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.