Επίδομα γέννησης: Ξεκινούν οι πρώτες πληρωμές

Επίδομα γέννησης: Ξεκινούν οι πρώτες πληρωμές

Ιανουάριος 23, 2024 - 14:35
0 σχόλια

Eurokinissi

Στις 30 Απριλίου 2024 πρόκειται να γίνει η πρώτη πληρωμή με τα αυξημένα ποσά του επιδόματος γέννησης ενώ ταυτόχρονα θα καταβληθούν και τα αναδρομικά του 2023 στους δικαιούχους.

Όλα τα νέα ποσά θα χορηγούνται σε δυο ισόποσες δόσεις. Η πρώτη δόση χορηγείται τον επόμενο μήνα από τη γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού και η δεύτερη δόση μετά από πέντε μήνες από το μήνα της γέννησης του παιδιού.

Να σημειωθεί ότι η αίτηση υποβάλλεται εντός προθεσμίας τριών μηνών από τη γέννηση του παιδιού. Δικαιούχος του επιδόματος γέννησης είναι η μητέρα η οποία υποβάλλει και την αίτηση.

Οι μοναδικές περιπτώσεις που μπορεί να υποβάλλει άλλο πρόσωπο αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος είναι να έχει αποβιώσει η μητέρα ή να έχει εγκαταλείψει το παιδί της. Στις περιπτώσεις αυτές, δικαιούχος είναι ο πατέρας για εγγάμους ή άλλο πρόσωπο που προσκομίζει επιμέλεια, όπως ορίζουν οι σχετικές διατάξεις της ΚΥΑ και πληροί όλες τις λοιπές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.