Επέκταση και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των μέτρων που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους

Επέκταση και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των μέτρων που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους

Νοέμβριος 06, 2020 - 16:18
0 σχόλια

Επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Ξενοδόχων προς το Υπουργείο Οικονομικών για επέκταση και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των μέτρων που ανακοινώθηκαν για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους.

Προς
κ. Χρήστο Σταϊκούρα
Υπουργό Οικονομικών

Κοινοποίηση
Κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη
Υπουργό Επικρατείας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει σε λειτουργία τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εν μέσω lockdown αποτελεί για εμάς και τους εργαζομένους μας μια ακόμα έμπρακτη επιβράβευση των προσπαθειών μας να διατηρήσουμε τα ξενοδοχεία μας ασφαλή. Μια αναγνώριση των οικονομικών, και όχι μόνο, θυσιών μας για να τηρήσουμε με απόλυτη συνέπεια τα ιδιαίτερα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέφθηκαν για τον κλάδο μας.

Ωστόσο, όπως αντιλαμβάνεστε και εσείς, αν και οι επιχειρήσεις μας διατηρούν το δικαίωμα να παραμείνουν ανοιχτές, επί της ουσίας, λόγω των υπόλοιπων περιορισμών που έχουν επιβληθεί, στερούνται αντικειμένου δραστηριότητας και οι περισσότερες εξ αυτών θα υποχρεωθούν να διακόψουν τη λειτουργία τους.
Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να επεκταθούν και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τα μέτρα που βάσει των εξαγγελιών του Υπουργείου σας προβλέπονται μόνο για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους (αναφερόμαστε στην αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και σε οποία άλλη ρύθμιση τυχόν προβλεφθεί).

Πιστεύουμε πως το αίτημα μας αυτό, το οποίο για τις επιχειρήσεις του κλάδου μας είναι ζωτικής σημασίας, είναι δίκαιο και θα πρέπει να γίνει δεκτό.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,
Γρηγόρης Τάσιος                        Μανώλης Τσακαλάκης
                                                                                                           
Πρόεδρος Δ.Σ.                                 Γενικός Γραμματέας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.