Επανέρχεται η καθολική χρήση της μάσκας;

Επανέρχεται η καθολική χρήση της μάσκας;

Δεκέμβριος 01, 2021 - 11:52
0 σχόλια

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Την ολική επαναφορά χρήση της μάσκας από εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους παντού ενδεχομένως ανακοινώσει κατά την ενημέρωση την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου στις 10:00 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών, η κυβέρνηση πρόκρινε τον γενικό προληπτικό έλεγχο μέσω της διανομής ενός δωρεάν αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) σε κάθε ενήλικα πολίτη (εμβολιασμένο και μη) και σε δύο φάσεις. Στόχος της «άσκησης», όπως την περιέγραψε ο Πρωθυπουργός, είναι να ανιχνευθούν τυχόν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά και να ιχνηλατηθεί η πορεία του ιού στο διάστημα μέχρι το πέρας των γιορτών. Για το λόγο αυτό, ένα δωρεάν self test θα διατεθεί σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη στις 6-12 Δεκεμβρίου και 3-7 Ιανουαρίου.

Στα μέτρα αυτά έρχεται να προστεθεί και η επαναφορά της μάσκας παντού σε εμβολιασμένους αλλά και ανεμβολίαστους καθώς μέχρι σήμερα η χρήση μάσκας ήταν μόνο σε εσωτερικούς χώρους και εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό.

Μάλιστα, σχετικά με τη μάσκα εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιείται διπλή στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.