Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς - Τσακώνικη Υφαντική στο Λεωνίδιο (pics)

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς - Τσακώνικη Υφαντική στο Λεωνίδιο (pics)

Σεπτέμβριος 25, 2023 - 18:48
0 σχόλια

Το Αρχείο της Τσακωνιάς σε συνεργασία με το Δήμο Νότιας Κυνουρίας συμμετείχε φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που διοργανώνεται από το Υπουργείου Πολιτισμού  και την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Το θέμα εορτασμού ήταν η Τσακώνικη Υφαντική στον όρθιο αργαλειό, με τίτλο «Αργαλειό να μάθεις, την ευχή μου να ‘χεις!»

Η εκδήλωση «Αργαλειό να μάθεις, την ευχή μου να ‘χεις» που πραγματοποιήθηκε στο Αρχοντικό Τσούχλου περιλάμβανε εκπαιδευτικό – διαδραστικό πρόγραμμα για μαθητές με προβολή power point για την υφαντική και την τσακωνική υφαντική, παρουσίαση εργαλείων τσακώνικης υφαντικής.

Η δεύτερη μέρα περιλάμβανε εκπαιδευτικό – διαδραστικό πρόγραμμα για ενήλικες, ομάδες και συλλόγους με ομιλία για την υφαντική και την τσακώνικη υφαντική (παλιές υφάντρες & εν ενεργεία υφάντρες), εργαστήρια προετοιμασίας : γνέσιμο μαλλιού, βάψιμο μαλλιού και οι μαθητές ύφαναν στον όρθιο αργαλειό.

Όσοι παρακολούθησαν το διήμερο γνώρισαν την Τσακώνικη Υφαντική.

Φωτογραφίες του συνεργάτη μας στην Κυνουρία Nigel Copage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.