Εορτασμός Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στην Μητρόπολη Μ&Κ (photos)

Εορτασμός Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στην Μητρόπολη Μ&Κ (photos)

Μάιος 21, 2011 - 17:24

Με χαρά κάνουμε γνωστό προς τους αδελφούς μας χριστιανούς, συντοπίτες  και φίλους μας, ότι με την παρουσία αρκετών  πιστών σε σχέση πάντα με τους κατοίκους των Ενοριών μας,  τελέσθηκαν Πανηγυρικά  οι  Ιερές         Ακολουθίες, προς τιμή των Αγίων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κων/νου και Ελένης, στα ομώνυμα και γραφικά Ιερά Εξωκκλήσια, των μικρών Ενοριών μας, Πάπαρι και Δάφνης Μανιατίου του  Καλλικρατικού Δήμου Τριπόλεως.

 

Στην ενορία του Πάπαρι, προσκυνητές  ανέβηκαν στον Άγιο Κων/νο  ο οποίος ριζικά ανακαινισμένος έλαμπε και αντανακλούσε την λαμπρότητα της μεγάλης αυτής Εορτής. Ο στολισμένος όμορφα Ιερός Ναός μας, τα καινούργια Ιερά Άμφια της Αγίας Τραπέζης,  που προσέφεραν ευλαβείς  συγχωριανοί  και η άριστη απόδοση των ύμνων από τους Ιεροψάλτες  προς τους Αγίους της Εκκλησίας μας, με την ιδιαίτερη χαρά και ευλογία της παρουσίας του Σεβ. Μητροπολίτου μας Μαντινείας και Κυνουρίας, ο οποίος και Χοροστάτησε στον Όρθρο και στην Θεία Λειτουργία, συνέθεσαν την ολοκλήρωση της Λατρευτικής και Πνευματικής αυτής πανδαισίας. 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης εμφανώς συγκινημένος μίλησε στο ευλαβές πλήρωμα της Εκκλησίας και τους συχωριανούς του, κάνοντας αναφορά στην μνήμη και των βίο των εορταζομένων   Αγίων,  καθώς επίσης και ενθυμήθηκε και αναπόλησε τα παλαιά  χρόνια, που και αυτός ήταν παιδί,  όταν γινόταν το Πανηγύρι του Αγίου Κων/νου, με πλήθος κόσμου  και κρατούσε τρία ημερόνυχτα.

 

Έκανε δε μνεία και στους Ιερείς που Διακόνησαν Αξίως την Ενορία του Πάπαρι και Λειτουργούσαν μετ΄ ευλαβείας στην χάρη των Αγίων, τα περασμένα χρόνια, συγχαίροντας   το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, για τις  αποπερατωθείσες   εργασίες που έχουν εκτελεστή  προσφάτως στο πανέμορφο αυτό Ιερό Εξωκκλήσιο

Σε ένα μαγευτικό περιβάλλον, στον όμορφο καταπράσινο λόφο άνω της Ενορίας  Δάφνης - Μανιατίου, στο ομώνυμο Εκκλησάκι των Αγίων Μεγάλων Βασιλέων  και Ισαποστόλων  Κων/νου και  Ελένης, τελέσθηκε λαμπρά η Εορτή των Αγίων. 

         Πλήθος κόσμου παρέστη στη εορτή. Η Ιερά Μητρόπολη είχε αποστείλει τον Εφημέριο   της Ενορίας Μαγούλας  Τεγέας,  ο οποίος και τέλεσε με κάθε μεγαλοπρέπεια  την Θεία Λειτουργία.  Αρτοκλασία προσφέρθηκε  εκ πιστών ενοριτών, ενώ μετά το πέρας της  Θ. Λειτουργίας,  διατέθηκαν  παραδοσιακά εδέσματα  κατά το τοπικό έθιμο.

-----------------------------------------------------------

Την Παρασκευή 20 Μαΐου  2011, το απόγευμα,  παραμονή της Εορτής του Αγίου Κων/νου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας,  Χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στην Ενορία Αγ. Κων/νου Ματζαγρά Τριπόλεως.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, ο Σεβ. Μητροπολίτης, εκήρυξε τον  Θείο Λόγο και συμμετείχε στην Περιφορά της Ιεράς Εικόνος,  των εορταζομένων Αγίων εντός του χωριού, για ευλογία των πιστών κατοίκων αυτού,  με την συμμετοχή Ιερέων και πλήθους φιλέορτου Λαού του  Μαντζαγρά και της Τριπόλεως.

 

 

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Πανέμορφο Χωριό Αρτεμίσιο Μαντινείας. 

 

Ο Καθεδρικός Ιερός Ναός του Χωριού που εόρταζε, ήταν  λαμπρά στολισμένος, και τα πάντα ήταν κατά την πρέπουσα Εκκλησιαστική τάξη.  O κόσμος που συμμετείχε στις Ιερές Ακολουθίες τόσο   στον Εσπερινό, αλλά  και ανήμερα  της Εορτής ήταν πάρα πολύς.

 

Ο Αιδ. Εφημέριος π. Νικόλαος Κουτρουμπής και το Εκκλησιαστικό του Συμβούλιο, είχαν φροντίσει  να είναι άριστα οργανωμένα  τα της Πανηγύρεως του Χωριού τους.

Ειδήσεις: