Ένταση και αποχωρήσεις στη συζήτηση της προσφυγής του Δ. Τρίπολης κατά του ΠΕΣΔΑ

Ένταση και αποχωρήσεις στη συζήτηση της προσφυγής του Δ. Τρίπολης κατά του ΠΕΣΔΑ

Αύγουστος 10, 2017 - 21:03
0 σχόλια

Σμυρνιώτης: Βαράτε στον γάμο του Καραγκιόζη - Τζιούμης: Αποχωρούμε, δεν συμμετέχουμε στο παιχνίδι

Ένταση και αντεγκλήσεις, αλλά και την αποχώρηση της παράταξης του κ. Τζιούμη, έφερε η συζήτηση κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Πέμπτη 10 Αυγούστου για την έγκριση της απόφασης του Δήμου Τρίπολης να προσφύγει εναντίον του ΠΕΣΔΑ, μαζί με άλλους πέντε Δήμους που δεν συμφωνούν με την ολοκληρωμένη διαχείριση που προτείνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο κ. Σμυρνιώτης: από την πλευρά του επσήμανε ότι ο Δήμος προσέφυγε στο ΣτΕ δίχως εξουσιοδότηση και τώρα ο Δήμος ζητεί εξουσιοδότηση από το ΔΣ:

Βαράτε στον γάμο του Καραγκιόζη; Αυτοί είναι ερασιτεχνισμοί του χειρίστου είδους. Είδα και το κείμενο. Χειρίζεστε το θέμα με τρόπο που θα πάει στον κάλαθο των αχρήστων. Αν ο καθένας λέει το δικό του κάθε τρεις και λίγο, είναι δικό σας θέμα. Η αίτηση ακυρώσεως δεν λέει τίποτα, και ψηφίζουμε ''παρών''.

Απαντώντας, ο κ. Παυλής εξήγησε ότι «έχει δικαίωμα ο δήμαρχοςνα καταθέσει προσφυγή, σημασία έχει για να εκπροσωπηθεί ο Δήμος. Θέλουμε τώρα μια απόφαση του ΔΣ, επειδή έτρεχαν οι προθεσμίες, υπάρχει απόλυτη νομιμότητα, από εκεί και πέρα. Η απόφαση είναι απολύτως νόμιμη».

Ο κ. Τζιούμης ζήτησε ο δήμαρχος να αποσύρει το θέμα: «Να πάρετε πίσω το θέμα, να το αποσύρετε και να το φέρετε εντός ημερησίας και ολοκληρωμένο, τακτικό. Όλα αυτά τα θεωρούμε κοροϊδία. Θα φέρετε ως Διοίκηση εισήγηση για το τι ακριβώς σχέδιο έχει ο Δήμος, τα πάντα, χρονοδιαγράμματα, τα πάντα, για να έχουμε να συγκρίνουμε, θα αποχωρήσουμε στη συζήτηση του θέματος».

Ο κ. Νίκου είπε ότι για το θέμα των απορριμμάτων «έχουμε ξοδέψει πολύ σάλιο χωρίς ουσία, έχουμε πει πολλές φορές ότι το καλύτερο θα ήταν να βρούμε λύση διαπαραταξιακά, αλλά δεν έγινε 

Μοναχικοί καβαλάρηδες ο δήμαρχος και η παράταξή του, από εκέι και πέρα, εμείς δεν συμφωνούμε σε τίποτα, ψηφίζουμε μόνο ''παρών''.

Η κυρία Γιαννούλη, επικεφαλής της «Μαντινειακής Συμπολιτείας», επεσήμανε «δεν διευκρινίζεται τίποτα στη συζήτηση, για κάποιον ΠΕΣΔΑ που δεν γνωρίζουμε».

Ο κ. Παυλής εξανέστη: «Εμείς ξεκαθαρίσαμε, όλοι οι Δήμοι και πολλοί ακόμα, ή ο ΠΕΣΔΑ θα είναι αυτός που αποφασίζει ο ΦΟΔΣΑ, ή τίποτα άλλο. Υπάρχουν συγκεκριμένες προθεσμίες, που θα έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις. Μην μας λέτε ότι δεν γνωρίζετε για ποιον ΠΕΣΔΑ μιλάμε».

Ο κ. Νικολάου από την πλευρά του, είπε: «Ελπίζω να μην σοβαρολογούν όταν λένε ότι δεν γνωρίζουν τι λέει ο ΠΕΣΔΑ. Ξεκάθαρα παραδίδει τη διαχείριση των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ. Απλά πράγματα».

Εκεί ο κ. Παυλής εξανέστη για δεύτερη φορά: «Δεν καταλαβαίνω τι λέτε. Πότε το είπαμε εμείς ως παράταξη ότι θα πάμε στην ΤΕΡΝΑ;». Ο κ. Νικολάου απάντησε: «Από τη στιγμή που δεν προωθούμε διαχείριση στον Δήμο, παραδίδουμε στην ΤΕΡΝΑ».

Ο κ. Τζιούμης, εφόσον συζητήθηκε το θέμα και δεν αποσύρθηκε, είπε ότι η παράταξή του αποχωρεί: «Δεν συμμετέχουμε στο παιχνίδι που παίζεται, χωρίς να ξέρουμε τους όρους. Όταν αποφασίσει ο ΦΟΔΣΑ να συνεδριάσει και η Δημοτική αρχή μας εξηγήσει, τότε θα τοποθετηθούμε.

Δεν ψηφίζουμε στα τυφλά.

Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ωστόσο ο κ. Τζιούμης εξέφρασε έντονα τη δυσαρέσκειά του καθώς τα θέματα ημερήσιας διάταξης χρειάζονται 21 ψήφους για να περάσουν και η δημοτική αρχή είχε εξασφαλίσει μόλις δεκαπέντε.

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.