Ενημέρωση από το Κέντρο Ημέρας Αμάλθεια

Ενημέρωση από το Κέντρο Ημέρας Αμάλθεια

Οκτώβριος 10, 2017 - 19:20
0 σχόλια

Με αφορμή τη 10η Οκτωβρίου, που έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization-WHO), ως η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, το Κέντρο Ημέρας "Αμάλθεια", βρέθηκε στην πλατεία Πετρινού για να ενημερώσει την τοπική κοινότητα για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο, τους στόχους και τις δράσεις του.

Το Κέντρο Ημέρας "Αμάλθεια" είναι μια μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008, στα πλαίσια του προγράμματος "Ψυχαργώς - β΄φάση". Απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες και των δύο φύλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας καθώς και σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Το Κέντρο Ημέρας στελεχώνεται από μια πολυκλαδική ομάδα έργου (παιδοψυχίατρο, ψυχολόγους, λογοθεραπεύτρια, ειδική παιδαγωγό, κοινωνική λειτουργό, νοσηλεύτρια , ειδικούς εξωτερικούς συνεργάτες, εθελοντές, διοικητικούς υπαλλήλους, εργαζόμενους γενικών καθηκόντων), η οποία παρέχει τις υπηρεσίες της μέσω θεραπευτικών-εκπαιδευτικών παρεμβάσεων, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Πέρα από τις υπηρεσίες που παρέχονται, το Κέντρο βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την Κοινότητα μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης καθώς και σεμιναρίων - ημερίδων που διοργανώνει.

Το Κέντρο είναι ανοιχτό τις καθημερινές, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 08.00-13.00 & 17.00-20.00, ενώ οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Κέντρου Ημέρας καθώς και τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης(facebook).

Κέντρο Ημέρας "Αμάλθεια"
Χατζηχρήστου 36
22100, Τρίπολη
Τηλ.-Φαξ :2710-223595
 khamaltheia@gmail.com
Iστοσελίδα: kentroimerasamaltheia.com

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.