ΕΝΦΙΑ: Καταβολή πρώτης δόσης - Πότε λήγει η προθεσμία εξόφλησης

ΕΝΦΙΑ: Καταβολή πρώτης δόσης - Πότε λήγει η προθεσμία εξόφλησης

Σεπτέμβριος 16, 2020 - 14:00
0 σχόλια

Τα εκκαθαριστικά σημειώματα τυ ΕΝΦΙΑ θα λάβουν μέσα στις επόμενες ημέρες 7,3 εκατ. φορολογούμενοι πολίτες.

Όσοι τακτοποίησαν αυθαίρετους χώρους στα ακίνητά τους, θα κληθούν να πληρώσουν φέτος φόρο που θα υπολογιστεί με βάση τη νέα μεγαλύτερη επιφάνεια του κτίσματος η οποία θα έχει δηλωθεί στο Ε9.

Στους κερδισμένους του εφετινού ΕΝΦΙΑ, είναι όσοι έχασαν εισοδήματα από ενοίκια λόγω του υποχρεωτικού κουρέματος κατά 40% ή εάν συμφωνήσουν με τους ενοικιαστές τους σε μείωση του μισθώματος τουλάχιστον κατά 30% για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020.

Για τους ιδιοκτήτες αυτούς, το 30%-40% των «χαμένων» ενοικίων, ανάλογα με το εάν το «κούρεμα» είναι υποχρεωτικό ή προαιρετικό, θα συμψηφιστεί αρχικά με τις δόσεις του φόρου εισοδήματος και αν αυτός έχει αποπληρωθεί με τον ΕΝΦΙΑ περιορίζοντας έτσι τη φορολογική επιβάρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων.

Ο ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί φέτος σε έξι μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να εξοφλείται έως τις 30 Σεπτεμβρίου και την τελευταία έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.