Ένας Βίκινγκ «σταρ» στον Αρκαδικό

Ένας Βίκινγκ «σταρ» στον Αρκαδικό

Αύγουστος 31, 2015 - 22:03
0 σχόλια

Το Arcadia Portal.gr σας παρουσιάζει το προφίλ του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Αρκαδικού

Ο Αρκαδικός συνεχίζει τη μεταγραφική του ενίσχυση με τον Μάτι Νουούτινεν, ο οποίος γίνεται το πέμπτο νέο απόκτημα του ΣΕΦΑ ενόψει της χρονιάς και της πρώτης συμμετοχής της ομάδας της Τρίπολης στην Basket League.

Ο Μάτι Νουούτινεν είναι 25 χρονών, έχει ύψος 2,02 εκατοστά και είναι γεννημένος στο Τούρκου της Φινλανδίας, ενώ αγωνίζεται στις δύο θέσεις των forward στο «3» και στο «4». Στην Κούβοτ έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα για να ακολουθήσει η Σαλόν, ενώ η Μπίσονς ήταν ο τελευταίος προορισμός της καριέρας του έχοντας την περυσινή χρονιά σε 45 αγώνες 11,4 πόντους σε 30 λεπτά συμμετοχής με 46,5% στα δίποντα, 37,5% στα σουτ τριών πόντων 82,6% στις βολές ενώ είχε και 4,6 ριμπάουντ κατά μέσον όρο.

Ο Φινλανδός άσος παρά τα 25 του χρόνια είναι ένας παίχτης με αρκετές εμπερίες σε υψηλό επίπεδο κυρίως λόγω της Εθνικής του ομάδας που αποτελεί βασικό της στέλεχος από το 2012 με κορυφαία στιγμή ασφαλώς τη συμμετοχή του στο Mudobasket της Ισπανίας το περασμένο καλοκαίρι, ενώ ο φίλαθλος κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να τον παρακολουθήσει στο προσεχές Eurobasket που ξεκινά σε λίγες ημέρες. Παράλληλα, ο Νουούτινεν έχει κατακτήσει και δύο πρωταθλήματα Φινλανδίας.

Ο Νουούτινεν αναμένεται να δώσει λύσεις τόσο στη θέση του small όσο και σε αυτή του power forwad. Ο Φινλανδός αποτελεί έναν πολύ προσηλωμένο και ομαδικό παίχτη με συγκέντρωση στα αμυντικά του καθήκοντα και με μεγάλη έφεση στον τομέα των ριμπάουντ. Στο επιθετικό κομμάτι αρέσκεται να παίζει με πρόσωπο στο καλάθι, ενώ διαθέτει εξαιρετικό στατικό σουτ από μέση και μακρινή απόσταση όπως φανερώνουν και οι αριθμοί του.

Ο Βίκινγκ διεθνής Φινλανδός άσος γίνεται το νέο εργαλείο στα χέρια του Γιάννη Καστρίτη και θα έχει τον ρόλο του συνδετικού κρίκου ανάμεσα στα γκαρντ και στους ψηλούς με βάση τη θέση του που είναι κομβικής σημασίας στο σύγχρονο μπάσκετ αλλά και με τον τρόπο παιχνιδιού του.

Ο Αρκαδικός επιμένει στις πολύ ψαγμένες κινήσεις ουσίας, επενδύοντας σε παίκτες νεαρής ηλικίας με ταλέντο, δίψα για διάκριση, με πολύ καλά βιογραφικά που μπορούν να κάνουν περισσότερες από μία δουλείες μέσα στο παρκέ.

Το δεύτερο κύμα της μεταγραφικής ενίσχυσης του Αρκαδικού ξεκίνησε με τον Μάτι Νουούτινεν να γίνεται το νέο κομμάτι στην γραμμή των forward, ενώ το επόμενο διάστημα στον Αρκαδικό θα υπάρξουν κι άλλες ποιοτικές προσθήκες έτσι ώστε η ομάδα να δημιουργήσει ένα ρόστερ ικανό να αντεπεξέλθει στις μεγάλες προκλήσεις και στις απαιτήσεις της νέας χρονιάς.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.