Έναρξη ενεργειών χωροθέτησης καταδυτικoύ πάρκου Νότιας Κυνουρίας

Έναρξη ενεργειών χωροθέτησης καταδυτικoύ πάρκου Νότιας Κυνουρίας

Ιανουάριος 31, 2015 - 14:44
0 σχόλια

Η Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Νότιας Κυνουρίας συνεδρίασε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 στο Λεωνίδιο.
Μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αποφασίστηκε ομόφωνα να κατατεθεί εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την οποία θα προτείνονται οι παρακάτω δράσεις για άμεση υλοποίηση, προκειμένου να επιτευχθεί η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στο Δήμο μας καθώς και η προβολή του τόσο στον Ελλαδικό χώρο όσο και εκτός συνόρων.
Συγκεκριμένα προτείνεται:

1. Δημιουργία - Βελτίωση της ιστοσελίδας του Δήμου μας.
Η ιστοσελίδα τουριστικού ενδιαφέροντος του Δήμου μας αποτελεί βασικό εργαλείο διάθεσης πληροφοριών γενικού ενδιαφέροντος για το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν του Δήμου  και πρέπει να είναι άρτια, σύγχρονη και σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα, προκειμένου να παρέχει την δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη, Ελληνα ή αλλοδαπό, να αντλήσει κάθε δυνατή ενημέρωση.

2. Έναρξη των ενεργειών χωροθέτησης καταδυτικoύ πάρκου.
Στις βασικές προτεραιότητες της σύγχρονης πολιτικής για τον τουρισμό, σε διεθνές επίπεδο, συγκαταλέγεται και ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος με νέες εναλλακτικές μορφές τουριστικής δραστηριότητας, εκτός του κυρίαρχου μοντέλου του μαζικού τουρισμού. Όλοι οι Δήμοι της Χώρας, που αποτελούν σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς, προκειμένου να αυξήσουν την ελκυστικότητά τους χρησιμοποιούν κάθε διαθέσιμο μέσο που συμβάλλει στο σκοπό αυτό. Με το νέο Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό προτείνεται η ανάπτυξη τουρισμού καταδύσεων, αυτόνομων ή οργανωμένων, με στόχο τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος. Δημιουργία θαλάσσιων καταδυτικών πάρκων, τα οποία οριοθετούνται σε παράκτιες ή μη θαλάσσιες περιοχές, προστατευμένες από την αλιεία και από άλλες θαλάσσιες και υποθαλάσσιες δραστηριότητες, εντός των οποίων αναπτύσσονται και διεξάγονται καταδυτικές δραστηριότητες για λόγους αναψυχής. Τα θαλάσσια καταδυτικά πάρκα αναπτύσσονται σε περιοχές που διαθέτουν τους απαιτούμενους προς τούτο πόρους (υποθαλάσσιοι γεωλογικοί σχηματισμοί και πλούσια σε ιχθυοπανίδα οικοσυστήματα ή επιδεχόμενα αναβάθμισης σε αριθμό και μέγεθος ειδών με κατάλληλα μέτρα, ναυάγια, ενάλιες αρχαιότητες, στοιχεία ιδιαίτερης τεχνητής μορφολογίας κλπ), προσβασιμότητα και πληρούν τις προδιαγραφές που καθορίζονται από τη νομοθεσία, ιδίως επί θεμάτων υγείας και ασφάλειας. Ο Δήμος μας διαθέτει όλα όσα προϋποθέτουν την ίδρυση καταδυτικού πάρκου. 
 

Πηγή: leonidion.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.