Έναρξη λειτουργείας Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Τρίπολη

Έναρξη λειτουργείας Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Τρίπολη

Σεπτέμβριος 28, 2011 - 11:18

Το  Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τρίπολης θα λειτουργήσει για τέταρτη χρονιά από τον Οκτώβριο του 2011.
      Το  ΣΔΕ είναι ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, ως μέσο καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού. Με το θεσμό αυτό παρέχεται η δυνατότητα σε πολίτες 18 ετών και άνω, που δεν ολοκλήρωσαν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου.

  Η συνολική διάρκεια φοίτησης είναι 18 μήνες (2 σχολικά έτη), παρέχεται δωρεάν και το πρόγραμμα σπουδών είναι εναρμονισμένο στην εκπαίδευση ενηλίκων.
      Τα  μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή 16.00 – 20.00, για 25 ώρες την εβδομάδα.
      Έμφαση δίνεται στην απόκτηση βασικών προσόντων και στην ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων.
      Για εγγραφές και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΣΔΕ  Τρίπολης,  Ακαδημίας 12, Σχολικό συγκρότημα 4ου ΓΕΛ-ΠΕΚ Τρίπολης, καθημερινά 10.00-12.00 το πρωί και 17.00 – 19.00 το απόγευμα.

Τηλέφωνα  επικοινωνίας: 2710222757 και 6936519176

Η Δ/ΝΤΡΙΑ  ΤΟΥ ΣΔΕ

Ν.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΔΕΛΤΙΟ

Από 20/9/2011 ξεκίνησε για το τρέχον σχολικό έτος 2011-2012 τη λειτουργία του το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Τρίπολης.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) της χώρας είναι δημόσια σχολεία και παρέχουν στους αποφοίτους απολυτήριο τίτλο ισότιμο προς το απολυτήριο  του Γυμνασίου . Οι πτυχιούχοι μπορούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους σε όλες τις ανώτερες βαθμίδες εκπαίδευσης ( Λυκειακή βαθμίδα, Τριτοβάθμια εκπ/ση).

Σκοπός των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας είναι η προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των εκπαιδευομένων, καθώς επίσης και η αύξηση των δυνατοτήτων απασχόλησής τους. Ειδικότερα, στόχοι των ΣΔΕ είναι:
α) η ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης νέων 18 ετών και άνω.
β) η επανασύνδεση των εκπαιδευομένων με την εκπαίδευση και τα συστήματα κατάρτισης
γ) η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των εκπαιδευομένων ώστε να αποκτήσουν γνώσεις, ικα-νότητες και στάσεις που θα τους βοηθήσουν στην κοινωνική ένταξη και ανέλιξη
δ) η συμβολή στην ένταξή τους στον κόσμο της εργασίας.
 Η χρονική διάρκεια των προγραμμάτων σπουδών των ΣΔΕ είναι 18 μήνες. (2 σχολικά έ-τη).
Τα μαθήματα διεξάγονται το απόγευμα 4-8 μ.μ.
 Η έναρξη και η λήξη των διδακτικών περιόδων, οι σχολικές εορτές και αργίες και οι δια-κοπές ορίζονται σύμφωνα με τα ισχύοντα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
 Δικαίωμα εγγραφής στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας έχουν όσοι έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν ολοκληρώσει την εννεάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευ-ση.
Για την εγγραφή των ενδιαφερομένων απαιτείται απολυτήριος τίτλος  Δημοτικού ή πιστο-ποιητικό αποφοίτησης ή βεβαίωση εγγραφής στην 1η τάξη του Γυμνασίου.
Οι εγγραφές γίνονται από Δευτέρα έως και Παρασκευή πρωί 10-12 και το απόγευμα 5-7 έως  7/10/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ειδήσεις: