Ένα πάρκο, ύμνος στην Αρκαδία, στη Πολωνία

Ένα πάρκο, ύμνος στην Αρκαδία, στη Πολωνία

Οκτώβριος 15, 2017 - 22:15
0 σχόλια

Το Arkadia Park (πάρκο της Αρκαδίας) αποτελεί παράδειγμα ρομαντικού αγγλικού κήπου τοπίου στο Nieborow στην Πολωνία. Κατασκευάστηκε μετά το 1778 από την Helena Radziwil. Το ψευδώνυμό της ήταν η «Mamezina Princess»  , μετά τη μύηση της στις φιλοσοφικές τάξεις του ελεύθεροτεκτονισμού επέστρεψε στο σχεδιασμό του μπαρόκ κήπου. Το πάρκο ήταν διακοσμημένο με μικρά κτίρια που προορίζονταν να αποπνέουν το αρχαϊκό τοπίο της αρχαιότητας. Τα θέματα του κήπου, όπως περιγράφεται από την πριγκίπισσα Helena σε έναν οδηγό, ήταν η αγάπη, η ομορφιά, η ευτυχία και ο θάνατος.

Εμβληματικός είναι ο αινιγματικός τάφος με το γλυπτό μιας θλιμμένης κοπέλας να πενθεί στην πλάκα του τάφου, με το ρητό et in Arcadia ego που αποδόθηκε κατά τους ρομαντικους χρόνους της αναγέννησης προς τιμήν του Αρκαδικού φιλοσοφικού ρεύματος.Το πάρκο της Αρκαδίας υπέφερε από παραμέληση κατά την κομμουνιστική εποχή, μετά την πολιτειακή αποκατάσταση της Πολωνία, το πάρκο αποκαθίσταται. Το πάρκο φιλοξενεί μια φυσικη λίμνη, ένα αμφιθέατρο, ένα γοτθικό σπίτι, ένα νησί των συναισθημάτων, ένα νησί των λεύκων, ένα ρωμαϊκό υδραγωγείο και ένα ναό της Αρτέμης .

Η Αρκαδία τιμά τους αγώνες της παλιγγενεσίας και τις προσωπικότητες που ηγήθηκαν της στρατηγικής των, αλλά οδηγός και πυρήνας της φιλοσοφίας μας πρέπει να αποτελεί οι αρχές και ο συμβολισμός της Αρκαδικής φύσης , που ενέπνευσε την Ευρώπη που την τιμά. 

Περισσότερες εικόνες στα Γορτυνιακά Νέα

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.