ΕΛΤΑ: 25 καταστήματα κλείνουν τη Δευτέρα - Ανάμεσά τους και της Βυτίνας

ΕΛΤΑ: 25 καταστήματα κλείνουν τη Δευτέρα - Ανάμεσά τους και της Βυτίνας

Ιούλιος 07, 2023 - 10:32
0 σχόλια

Κλείνουν από τις 10 Ιουλίου 25 καταστήματα των ΕΛΤΑ, στο όνομα του πλάνου αναδιοργάνωσης που προωθεί η διοίκηση, κρατώντας προς το παρόν κλειστά τα χαρτιά της για το τι προβλέπεται τους εργαζόμενους που απασχολούνται στα καταστήματα που θα κλείσουν.

Σύμφωνα με την «Αυγή», το σχέδιο «αναδιοργάνωσης», όπως το ονομάζει η διοίκηση περιλαμβάνει συνολικά το κλείσιμο 160 καταστημάτων ανά την Ελλάδα.

Τα πρώτα 25 καταστήματα βάζουν λουκέτο την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουλίου και αφορούν τα καταστήματα: Κοκκινιάς, Καλυβίων Θορικού, Αμφιθέας (Π. Φαλήρου 2), Αγίων Αναργύρων, Αγίας Τριάδας Αργολίδας, Πάτρας 4, Ερυθρών Αττικής, Ελευθέριου Θεσσαλονίκης, Δεριγνύ στην Αθήνα, Αργυρούπολης, Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, Κορυδαλλού, Κοντόπευκου, Κολωνακίου, Κηφισιάς (κέντρο), Κάτω Πατησίων (Αθ. 42), Καμινίων, Καλλιθέας 3, Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, Ελληνορώσων, Βυτίνας Αρκαδίας, Νοσοκομείου Ρίου, Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας, Νέας Ιωνίας Βόλου και Νεάπολης Νίκαιας.

Σύμφωνα με την προχθεσινή επίσημη ενημέρωση της διοίκησης προς τους εργαζομένους, η εταιρεία εμφανίζει σημαντικό οικονομικό έλλειμμα λειτουργίας, το οποίο είναι ζήτημα επιβίωσης να αντιμετωπιστεί άμεσα, την ίδια στιγμή που το κεφάλαιο της δημόσιας χρηματοδότησης έχει πλέον εξαντληθεί. Πρόκειται για τα συνολικά 280 εκατ. ευρώ που έλαβε ως ενίσχυση ο οργανισμός τα τρία τελευταία χρόνια μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκατ. ευρώ από το Υπερταμείο στο οποίο ανήκουν οργανικά τα ΕΛ.ΤΑ., καθώς κι άλλα 180 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για την καθολική υπηρεσία για τα έτη 2013-2021.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.