ΕΛΓΑ: Ολοκληρώνονται οι εκτιμήσεις των καταστροφών από τις πλημμύρες στην Αρκαδία

ΕΛΓΑ: Ολοκληρώνονται οι εκτιμήσεις των καταστροφών από τις πλημμύρες στην Αρκαδία

Σεπτέμβριος 20, 2016 - 08:55
0 σχόλια

Τα πολλά προβλήματα που προκάλεσαν οι πρόσφατες πλημμύρες στον Νομό Αρκαδίας έχουν κινητοποιήσει τουλάχιστον σε επίπεδο σχεδιασμού τους Δήμους, την Περιφέρεια αλλά και την κεντρική κυβέρνηση. Ωστόσο, οι πόροι είναι περιορισμένοι και οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες.

Αρκεί να παρατηρήσει κάποιος τον χάρτη των Δήμων στην Ελλάδα που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τόσο από τις πλημμύρες όσο και από άλλες φυσικές καταστροφές, όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές. Τότε θα συνειδητοποιήσει ότι πλείστοι όσοι Δήμοι, οι αρμόδιες Περιφέρειες αλλά και το ίδιο το κράτος πρέπει να διαθέσουν ίσως και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις ιδιωτών των οποίων οι ιδιοκτησίες ή οι καλλιέργειες καταστράφηκαν, αλλά και στην αποκατάσταση των υποδομών. Παράλληλα, και ίσως όχι μόνο στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστρεπτικές πλημμύρες, πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες που, κατά το μέτρο του δυνατού, θα αποτρέψουν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον.

Το Arcadia Portal είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Τρίπολης κ. Ηλία Αγγελόπουλο ο οποίος είπε ότι για την περιοχή της Αρκαδίας οι εκτιμήσεις των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες συνεχίζονται και εντός του επόμενου δεκαπενθήμερου θα έχουν ολοκληρωθεί.

Μάλιστα, ο κ. Αγγελόπουλος υπενθύμισε ότι καταστροφές δεν είχαμε μόνο από τη χαλαζόπτωση του Ιουνίου, αλλά και από τους παγετούς του Απριλίου και το χαλάζι του Μαΐου. Σε κάθε περίπτωση, εκτίμησε ότι εντός του επόμενου δεκαπενθήμερου ο ΕΛΓΑ θα ξεκινήσει να συντάσσει τα πορίσματα.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.