Έκθεση γραφιστικής στη Δημητσάνα

Έκθεση γραφιστικής στη Δημητσάνα

Μάρτιος 02, 2016 - 11:14
0 σχόλια

Το «Κάτω από το Ρολόι» Art Café, στην Δημητσάνα Αρκαδίας, προσπαθώντας να ενισχύσει την εικαστική δημιουργία της περιοχής της Αρκαδίας, συνεχίζει την πολιτιστική του δράση, παρουσιάζοντας τα έργα τριών νέων καλλιτεχνών, που εκφράζονται μέσα από την τέχνη της γραφιστικής.

Πρόκειται για τους Γρηγόρη Μιλόβι (Los_Ecret), Γιώργο Παπαδιαμάντη (Rasmo)  και Ηλία Τσαφαρά (SpyOne) που αποτελούν το σχήμα Baseline Art & Graphics και εμφανίζονται με την πρώτη τους ομαδική έκθεση, με τίτλο :

 «Gates of Spiritual Faces».

Το project, που βρίσκεται σε εξέλιξη, προβάλει την οπτική σύνθεση τριών διαφορετικών θεμάτων, όπως αυτά απεικονίζονται μέσα από την προσωπική αισθητική και τεχνική του καθενός.

Δημιουργίες από ακρυλικά χρώματα, εφαρμοσμένα σε καμβά, συνθέτουν φιγούρες πλασμάτων της φαντασίας, ενώ άλλες παραπέμπουν σε αγαπημένες κινηματογραφικές φιγούρες. Λευκές χαράξεις από κάρβουνο πάνω σε μαύρη επιφάνεια, δημιουργούν  νοητικές γεωμετρικές παραστάσεις όντων και αντικειμένων. Αυτές, ενίοτε, συνοδεύονται από ρόπτρα , συμβολίζοντας τις αφετηρίες κάθε ιστορίας που κρύβεται πίσω από «βαριές, σφραγισμένες πύλες».

Τέλος, συνθέσεις με χρήση αποκλειστικά νέων μέσων και ψηφιακής τεχνολογίας δημιουργούν έργα που κινούνται ανάμεσα στα όρια του μυθολογικού και του μεταφυσικού, επιδιώκοντας να εξωτερικεύσουν τις εικόνες της φαντασίας του δημιουργού τους, ή άλλοτε απεικονίζοντας σκιές και πνευματικές εφευρέσεις μορφών του νου.

Σημείο σύγκλισης των καλλιτεχνών, οι επιρροές τους από τη σφαίρα της πνευματικής νόησης, του άγνωστου -η υπόγεια έκφανση των θεμάτων της δημιουργικής τους έκφρασης.

Λίγα λόγια για τους συμμετέχοντες:

Γρηγόρης  Μιλόβι : Μεγάλωσε στην Βυτίνα Αρκαδίας ,παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου στην Στεμνίτσα  και σήμερα είναι τριτοετής φοιτητής στο Τμήμα Γραφιστικής του ΤΕΙ της Αθήνας.

Γιώργος Παπαδιαμάντης: Κατάγεται από την Αθήνα. Λάτρεψε από μικρός την γραφιστική την οποία και σπούδασε, ενώ παράλληλα παρακολούθησε κύκλο μαθημάτων φωτογραφίας στην Leica Academy. Συνεργάζεται με μουσικά σχήματα, για τα οποία δημιουργεί υλικό επικοινωνίας.

Ηλίας Τσαφαρας : Μεγάλωσε στη Δημητσάνα  Αρκαδίας ,παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου στη Στεμνίτσα  και  ασχολήθηκε με την γραφιστική  φοιτώντας σε  σχολή  στην Αθήνα.

 Έκθεση  γραφιστικής  της  ομαδας Baseline Art & Graphics  με τίτλο «Gates of Spiritual Faces».             

«Κάτω από το Ρολόι» Art Café, Δημητσάνα Αρκαδίας

Παρασκευή 4.3.2016 -Τρίτη 15.3.2016

Ώρες λειτουργίας : 10.00 π.μ. μέχρι αργά το βράδυ

Εγκαίνια : Παρασκευή 4.3.2016, ώρα 19:00

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.