Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στους νεοπροσληφθέντες πυροσβέστες της ΠΥ Τρίπολης

Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στους νεοπροσληφθέντες πυροσβέστες της ΠΥ Τρίπολης

Μάρτιος 26, 2012 - 13:07
1 σχόλια

Τη Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στους νεοπροσληφθέντες πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρίπολης από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγωσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης.

Η εκπαίδευση έγινε στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος του Πυροσβεστικού Σώματος και πραγματοποιήθηκε από τον κύριο Χατζηδιάκο Δημήτριο Εκπαιδευτή Εκπαιδευτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Τρίπολης.
Η εκπαίδευση περιελάμβανε τόσο θεωρητικές όσο και πρακτικές δεξιότητες. Έγινε επίδειξη τοποθέτησης αυχενικού κολάρου, ακινητοποίησης πολυτραυματία σε σκληρή σανίδα, τεχνικές άμεσου απεγκλωβισμού από τροχαίο ατύχημα καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ενήλικα, παιδιού και βρέφους. Επίσης οι νέοι πυροσβέστες εκπαιδεύτηκαν στους τρόπους αντιμετώπισης μυοσκελετικών κακώσεων αναπνευστικών προβλημάτων και προβλημάτων από έκθεση σε ψυχρό και θερμό περιβάλλον.
Η εκπαίδευση αυτή πραγματοποιήθηκε στο παράρτημα της πυροσβεστικής ακαδημίας στο Νεοχώρι Αρκαδίας και επισφραγίζει για μια ακόμη φορά την άψογη και μακρόχρονη συνεργασία της πυροσβεστικής υπηρεσίας Τρίπολης και του περιφερειακού σώματος εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγωσωστών Τρίπολης. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Πρώτες βοήθειες επειγόντως για τα ελληνικά σας. Υποτίθεται ότι καταργήσατε τα greeklish για να μην πονάνε τα μάτια μας. Δεν χρειάζετε να μας τα βγάλετε με τα μαργαριτάρια σας. Νεοπροσληφθέντες λοιπόν και επί τη ευκαιρία Απόλλων του Απόλλωνος ή του Απόλλωνα, κλίνεται κανονικά. Αλλο το Αιγάλεω του Αιγάλεω, για τους αθλητικούς "συντάκτες".