Έκλεισε η χωματερή στα Τρόπαια!

Έκλεισε η χωματερή στα Τρόπαια!

Απρίλιος 14, 2011 - 11:59

- Σε αδιέξοδο ο Δήμος Γορτυνίας ,αναζητά λύση 

Της Χριστίνας Τσιορωτά

Τη μια μετά την άλλη βλέπει ο Δήμος Γορτυνίας τις χωματερές του να κλείνουν και το αδιέξοδο να είναι πλέον πραγματικότητα. Η χωματερή στη Γορτυνία έκλεισε πριν από λίγες ημέρες από κατοίκους , χθες ακολούθησε η χωματερή στα Τρόπαια επίσης από κατοίκους οι οποίοι βλέποντας πως στη χωματερή τους εναποτίθενται σκουπίδια και από άλλες περιοχές , αντέδρασαν φοβούμενοι πως τα Τρόπαια θα είναι η επίσημη χωματερή του διευρυμένου πια Δήμου Γορτυνίας.

Οι κάτοικοι προχώρησαν λοιπόν σε λαική συνέλευση χθες με σκοπό να λάβουν αποφάσεις. Το αίτημά τους καταρχήν ήταν στην χωματερή να εναποτίθενται μονάχα τα δικά τους σκουπίδια, μια χωματερή που όπως τόνισαν είναι μόλις 100 μέτρα από το χωριό τους! Άραγε όμως αυτό το διαπίστωσαν τώρα; Τόσα χρόνια δεν ενοχλούσε;
Η ουσία των πραγμάτων είναι πως η συγκεκριμένη χωματερή αν δεχτεί σκουπίδια και από άλλες περιοχές και θα κορεστεί πολύ γρήγορα αλλά και θα επιβαρύνει το χωριό . ο μεγάλος φόβος βέβαια είναι η παγίωση αυτής της κατάστασης και η μετατροπή της σε επίσημη χωματερή του Δήμου.
Στη λαική συνέλευση ακούστηκαν πολλές φωνές, ακόμα και εκείνες που μέμφονταν την μη δραστηριοποίηση των κατοίκων όταν η χωματερή άνοιξε στο σημείο εκείνο, αλλά και για τις άλλες, τις ανεπίσημες χωματερές οι οποίες υπάρχουν αλλά μάλλον δεν ενοχλούν κανέναν.
Παρόν στη συνέλευση και ο Δήμαρχος Γιάννης Γιαννόπουλος ο οποίος αναγνώρισε την δύσκολη κατάσταση, ενημέρωσε πως υπάρχει και έχει διαπιστωθεί η βούληση της Περιφέρειας να προχωρήσει σε λύση, ζητώντας υπομονή από τους κατοίκους για λίγο καιρό ακόμα. Τελικά η έκκλησή του δεν εισακούστηκε, η λαϊκή συνέλευση αποφάσισε το κλείσιμο της χωματερής φέρνοντας σε αδιέξοδο μια ώρα αρχύτερα το Δήμο. Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε την απόφαση βιαστική και σημείωσε πως πλέον θα πρέπει να βρούν κάποια άλλη λύση χωρίς να ξέρει, χωρίς ν αναφέρει το ποια θα είναι η λύση αυτή.

Ειδήσεις: