Εκδήλωση μνήμης του Στρατηγού Δημητράκη Πλαπούτα από τους Αρκάδες Βριλησσίων (pics)

Εκδήλωση μνήμης του Στρατηγού Δημητράκη Πλαπούτα από τους Αρκάδες Βριλησσίων (pics)

Μάιος 16, 2016 - 09:13
0 σχόλια

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, ο Σύνδεσμος Αρκάδων Βριλησσίων πραγματοποίησε εκδήλωση μνήμης για τα 230 χρόνια από τη γέννηση του Στρατηγού Δημητράκη Πλαπούτα (15-5-1786).

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Παλουμπαίος Γενικός Γραμματέας της "Εταιρείας Ιστορικής και Πολιτισμικής Δράσης Μουσείου Στρατηγός Δημητράκης Πλαπούτας και Αγωνιστές" ο  Γεωλόγος κ. Βασίλειος Γ. Ηλιόπουλος, ο οποίος παρουσίασε στη ομιλία του με τίτλο "15 Μαΐου 1786-2016, Ακολουθώντας την πορεία του Στρατηγού Δ. Πλαπούτα 230 χρόνια μετά" λεπτομερώς με ντοκουμέντα και επιστολές, αδημοσίευτα περιστατικά και δράσεις του Στρατηγού Πλαπούτα κατά την προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο.

Επισημάνθηκε ότι αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται το έργο αποπεράτωσης του Πύργου του Στρατηγού και αναμένεται να συγκεντρωθεί το μουσειολογικό υλικό.

Την Εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, ο οποίος τόνισε τη σημασία της υλοποίησης του οράματος του Μουσείου Πλαπούτα στην περιοχή και πως θα συνδεθεί πολιτισμικά με την ανάπτυξη μέσω των μονοπατιών που διανοίγονται σαν επέκταση του Mainalon Trail. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρώην Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ιωαννίδης, η πρόεδρος της Ενώσεως Αρκάδων Χαλανδρίου Άννα Βυτινάρου και ο πολιτευτής Νίκος Κωστόπουλος.

Ακολούθησε η Γ.Σ. του Συνδέσμου Αρκάδων Βριλησσίων με την ανάδειξη του νέου ΔΣ. με τον πρώην πρόεδρο του Συνδέσμου Μαρίνο Κολιτσόπουλο να παραδίδει στον νέο πρόεδρο και δημοτικό σύμβουλο Βριλησσίων κ. Ι.Πισίμιση, το νέο ΔΣ του Συνδέσμου Αρκάδων Βριλησσίων έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Ιωάννης Πισίμισης

Αντιπρόεδρος: Ε. Ασημακοπούλου

Γενικός Γραμματέας: Βάσια Ρουμελιώτη

Ταμίας: Βασίλης Ηλιόπουλος

Μέλος: Μαρία Καραγεώργου

Μέλος: Θεόδωρος Πλακετάς

Μέλος: Αντώνης Ανδριανόπουλος

Στις φωτογραφίες : οι δυο εικονιζόμενοι είναι Ι. Πισιμίσης και Βασίλης Ηλιόπουλος, και η ομαδική των 4 ατόμων από αριστερά είναι : Ι. Γιαννόπουλος, Μ. Κολιτσόπουλος, Β. Ηλιόπουλος, Ι. Πισιμίσης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.