Εκδηλώσεις στην Τρίπολη για την Παγκόσμια Ημέρα Ηνωμένων Εθνών (pics,vid)

Εκδηλώσεις στην Τρίπολη για την Παγκόσμια Ημέρα Ηνωμένων Εθνών (pics,vid)

Οκτώβριος 25, 2017 - 10:04
0 σχόλια

Εκδηλώσεις στην Τρίπολη για την Παγκόσμια Ημέρα Ηνωμένων Εθνών πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 24 Οκτωβρίου.

Μία παγκόσμια ένωση κρατών, που δημιουργήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1945, μετά τον αιματηρό Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με σκοπό. Στα ιδρυτικά 51 μέλη του ΟΗΕ συμμετείχε και η Ελλάδα ενώ σήμερα ο Οργανισμός απαριθμεί 191 μέλη, όσα και τα κράτη του κόσμου.

Σκοπός του ΟΗΕ ήταν, σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη, μεταξύ άλλων, η προώθηση της συνεργασίας στο διεθνές δίκαιο, η ασφάλεια και η ειρήνη, η οικονομική ανάπτυξη και η κοινωνική ισότητα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ανέφερε:

"Σήμερα βέβαια, ο ΟΗΕ, δεν φαίνεται να έχει ισχύ και το αποδεικνύουν γεγονότα, όπως η παράνομη Κατοχή της Κύπρου αλλά και οι διάφορες συρράξεις ανά τον Κόσμο.

Εμείς οφείλουμε να τιμούμε την μέρα ίδρυσης του ΟΗΕ με την ελπίδα να γίνει πάλι ισχυρός και αποτελεσματικός, αφού αποτελεί το μόνο διεθνές εργαλείο για την εμπέδωση της ειρήνης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), αποτέλεσε επιτακτική ανάγκη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο για τη διαφύλαξη της ειρήνης μελλοντικά. Παρόλο όμως που αποτελεί τον μόνο οργανισμό για την εμπέδωση και διαφύλαξη της ειρήνης σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν φαίνεται να μπορεί, λόγω συμφερόντων, να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών και έχει χάσει τον αρχικό του προσανατολισμό.

Παρόλα αυτά εμείς οφείλουμε να θυμόμαστε την ημέρα ίδρυσής του (24 Οκτωβρίου 1945) και να ευχόμαστε να γίνει και πάλι ένας δυνατός και αποτελεσματικός οργανισμός, γιατί τον έχουμε ανάγκη, μιας και σε όλον τον κόσμο υπάρξουν εστίες πολέμου και συρράξεις, ενώ και εμείς βιώνουμε την παράνομη κατοχή της Κύπρου."

Video: 

Εκδηλώσεις στην Τρίπολη για την Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.