Εισήγηση - βόμβα της ΕΕΑ: Να αποβληθούν από το πρωτάθλημα ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Εισήγηση - βόμβα της ΕΕΑ: Να αποβληθούν από το πρωτάθλημα ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Ιανουάριος 27, 2020 - 19:45
0 σχόλια

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τα μέλη της οποίας έχουν οριστεί από την κυβέρνηση, εισηγείται την αποβολή των δύο ομάδων του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από τη Super League με το πειθαρχικό της Λίγκας να αναμένεται να πάρει την απόφαση.

Με ψήφους 3-2 η ΕΕΑ αποφάσισε την ανάκληση πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ για πολυϊδιοκτησία και της Ξάνθης για το μετοχολόγιό της. Αρχικά τα μέλη της επιτροπής που είχαν οριστεί από την κυβέρνηση διαπίστωσαν με ψήφους 4-1 παραβάσεις σε ό,τι αφορά και τις δύο ομάδες.

Στη συνέχεια, σε νέα ψηφοφορία, με ψήφους 3-2, εισηγήθηκαν την ανάκληση πιστοποιητικού για παράβαση στο μετοχολόγιο για την Ξάνθη και για την κατηγορία της πολυϊδιοκτησίας για τον ΠΑΟΚ.

Η εισήγηση της ΕΕΑ, που τινάζει τον αέρα στο πρωτάθλημα, θα κριθεί πάντως από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της Super League, που θα κληθεί να πάρει και την τελική απόφαση, ενώ σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση μπορεί να κριθεί από το Διαιτητικό της ΕΠΟ, ενώ υπάρχει σε τρίτο βαθμό και το CAS.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕΑ:

α) ΠΑΕ “Α.Ο. ΞΑΝΘΗ”, για παραβίαση των άρθρων 69 παρ.παρ. 3, 6, 9, 12 ν.2725/1999 και 77Α παρ.παρ. 3, 5, 6 ν.2725/1999 και “ΠΑΟΚ” για παραβίαση του άρθρου 69 παρ.παρ. 9, 12 ν.2725/1999 .

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.