Είκοσι τέσσερις ώρες πριν τον αγώνα με το Ρέθυμνο

Είκοσι τέσσερις ώρες πριν τον αγώνα με το Ρέθυμνο

Οκτώβριος 30, 2015 - 16:36
0 σχόλια

Με συγκέντρωση, άμυνα και τον κόσμο στο πλευρό του

Με αλλαγές στο ρόστερ του έπειτα από το 0-3, με το οποίο άρχισε την παρθενική του προσπάθεια στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ θα εμφανιστεί ο Αρκαδικός αύριο Σάββατο (31/10, 17:00) υποδεχόμενος στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης το Ρέθυμνο Cretan Kings.

Ο Γιάννης Καστρίτης θα έχει στη διάθεση του, τόσο τον Βασίλη Καββαδά, όσο και τον Antony Ireland που προσθέτουν δύο επιθετικά ατού στην προσπάθεια που κάνει ο Αρκαδικός για την πρώτη του νίκη στην κορυφαία εθνική κατηγορία, ενώ στον αντίποδα θεωρείται αμφίβολη η συμμετοχή του Daris Santee που ταλαιπωρείται από την μέση του από τον αγώνα με Ολυμπιακό και σίγουρα θα απουσιάσει ο τραυματίας Κώστας Εζόμο.

Το ντεμπούτο των δύο παικτών του Αρκαδικού από μόνο του δίνει ένα επιπλέον στοιχείο ενδιαφέροντος για τους φιλάθλους, που αναμένεται να δώσουν βροντερό παρόν και σε αυτόν τον αγώνα.

Όμως και το Ρέθυμνο από την πλευρά του, προχώρησε σε βελτίωση του υπάρχοντος ρόστερ, αποκτώντας τον Αμερικάνο Τάιλερ Στόουν και τον Ευθύμη Τσακαλέρη, ενώ στον αντίποδα παρελθόν αποτελεί ο Ντέρεκ Κουκ.

Ο Στόουν έπαιξε για λίγο στο ΝΒΑ με τους Ιντιάνα Πέησερς, ενώ πέρσι αγωνίστηκε στην Τουρκική Μπεσίκτας από την οποία δόθηκε δανεικός στην Denizli Basket. Τον Ιούλιο του 2015 συμμετείχε με τους Minnesota Timberwolves για το NBA Summer League και το καλοκαίρι μεταγράφηκε στην Μακάμπι Ρισόν του Ισραήλ.

Ο Τσακαλέρης θα βοηθήσει στις μάχες της ρακέτας με ύψος 2.07. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Αναγέννηση Φλόγας και το καλοκαίρι του 2009 ήταν μέλος της εθνικής νέων που κατέκτησε στη Ρόδο το χρυσό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Τσακαλέρης έχει αγωνιστεί ακόμα στον Πανελλήνιο, με τον οποίο συμμετείχε στο Final-4 του EuroCup το 2010, ενώ ακολούθησαν οι μεταγραφές του στον ΠΑΟΚ, τον Άρη και τον Πανελευσινιακό. Φέτος το καλοκαίρι έγινε ο πρώτος Έλληνας που αγωνίζεται στο Κόσσοβο για λογαριασμό της Μπασκίμι. Εκεί πρόλαβε να αγωνιστεί σε δύο παιχνίδια, έχοντας 8 πόντους, 4.5 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 21.5 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Όπως και να έχει, το αυριανό παιχνίδι χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από τον Αρκαδικό, αφού πρώτα από όλα πρέπει οι παίκτες του να είναι συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, απέναντι σε μία ομάδα που αρέσκεται να παίζει γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ, ενώ παράλληλα ο φίλαθλος κόσμος του Αρκαδικού θα δώσει τη δική του ώθηση στις δύσκολες στιγμές του αγώνα.

Στην περιφέρεια, οι παίκτες του Αρκαδικού πρέπει να περιορίσουν την δράση των αντίστοιχων του Ρεθύμνου, που θεωρούνται ικανοί στην μέρα τους να διαλύσουν κάθε αντίπαλη άμυνα (Κλουφ, Γιαννόπουλος, Χάροου), ενώ στις μάχες της ρακέτας Καββαδάς και Λαμπρόπουλος θα έχουν αρκετά δύσκολο έργο απέναντι στον Ολλανδό Σαφτενάαρ και τον Ρώσο Κορόλεφ.

Στη μάχη των δύο πάγκων, ο νεότερος προπονητής στην Α1 κατηγορία Γιάννης Καστρίτης, θα αντιμετωπίσει τον έμπειρο Θανάση Σκουρτόπουλο που μπήκε πλέον στον 7ο του χρόνο ως πρώτος προπονητής στην Α1 και στον αγώνα του Σαββάτου θα συμπληρώσει 150 παιχνίδια στην κορυφαία εθνική κατηγορία.

Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, όχι όμως και συνολικά στην ιστορία τους αφού έχουν αναμετρηθεί στο πλαίσιο της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Η τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση λοιπόν ήταν στις 28 Μαΐου 2011 όταν οι Κρητικοί νίκησαν στην έδρα τους με 86-71.

Το παιχνίδι του Σαββάτου όμως θα γίνει στην έδρα του Αρκαδικού, εκεί όπου οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες στις δύο σεζόν που συνυπήρξαν στην Α2. Στις 27 Φεβρουαρίου 2010 ο Αρκαδικός επιβλήθηκε των Κρητικών στην παράταση με 98-90 με 22 πόντους του Μαναβόπουλου και 18 του Τόσιτς. Για το Ρέθυμνο Cretan Kings ο Λάτοβιτς είχε 24 και ο Κουκάς 22 πόντους.

Στις 5 Φεβρουαρίου 2011 στο παιχνίδι που έγινε στην Τρίπολη, το Ρέθυμνο Cretan Kings ήταν αυτή τη φορά ο νικητής, καθώς επικράτησε με 73-70. 21 πόντους είχε ο Κυριακόπουλος και 14 ο Λάτοβιτς ενώ για τον Αρκαδικό ο Κόκκαλης είχε 17 και 13 ο Κατιάκος.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.