Δ.Τσιγκούνης: "Ο Δήμος Ν.Κυνουρίας χρειάζεται έμπειρα και ικανά στελέχη"

Δ.Τσιγκούνης: "Ο Δήμος Ν.Κυνουρίας χρειάζεται έμπειρα και ικανά στελέχη"

Αύγουστος 14, 2010 - 22:13

Η Δημοτική Αρχή που θα αναδεχθεί στις επερχόμενες εκλογές,είναι βέβαιο ότι θα είναι υποχρεωμένη,την περίοδο 2011 - 2014, να λύσει περισσότερα προβλήματα από τα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε. Και τούτο, διότι µε το πρόγραμμα "Καλλικράτης" έχει θεσμοθετηθεί ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας και δράσης των Ο.Τ.Α.
Πέραν,λοιπόν,της συνέχισης των έργων που είναι σε εξέλιξη και της υλοποίησης νέου προγράμματος,θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια να θεμελιωθεί η λειτουργία ενός νέου οργανισμού λειτουργίας του Δήμου, όπως το απαιτούν οι νέες προοπτικές του προγράμματος "Καλλικράτης".

Πρέπει να οικοδομηθεί ένας οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε σύγχρονες και στέρεες βάσεις µε τη δημιουργία και νέων υπηρεσιών ( όπως το Γραφείο Πολεοδομίας, η Τεχνική Υπηρεσία κ.α.), αλλά και την αναδιάρθρωση της όλης βασικής δομής, που λειτουργεί μέχρι σήμερα. Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθούν και οι δυσκολίες κατάρτισης του Προϋπολογισμού, ιδιαίτερα των δύο πρώτων ετών,δεδομένου ότι ο οικονομικός τομέας και ιδιαίτερα το ύψος των εσόδων δεν έχει μέχρι σήμερα διευκρινισθεί,ώστε να γνωρίζουμε περίπου το ύψος των πιστώσεων, στα πλαίσια των οποίων θα κινηθεί ο Προϋπολογισμός.
Είναι ευτύχημα που ο Νέος Δήμος συν αποτελείται από τρεις Οργανισμούς Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Λεωνιδίου,Τυρού και Κοσμά), οι οποίοι δεν βαρύνονται µε αδικαιολόγητες οφειλές, όπως συμβαίνει αλλού.
Είναι αυτονόητο όμως ότι επειδή ο Νέος Ο.Τ.Α. αναλαμβάνει αυξημένες και πολύπλοκες οικολογικές υποχρεώσεις,η Νέα Δημοτική Αρχή πρέπει µε έμπειρα στελέχη να επικεντρώσει ιδιαίτερα στην πρώτη τριετία τις προσπάθειές της στον οικονομικό τομέα.
Αυτές οι σκέψεις προβάλλουν την ανάγκη να αναδειχτεί Δημοτική Αρχή µε γνώση - εμπειρία και ικανότητες να διοικήσει.
Το αίτημα αυτό όπως διατυπώνεται, τόσο από τους συμπολίτες µας, όσο και από υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και από προκηρύξεις που κυκλοφορούν, απομακρύνει τους όποιους δισταγμούς και µε καλεί να ζητήσω από τους Δημότες του Νέου Δήμου ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ να αναθέσουν σ' εμένα και τους συνεργάτες µου τη Νέα Δημοτική Αρχή.
Και τούτο, όχι µόνο διότι έχω πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και των υποχρεώσεων που αναλαμβάνω, αλλά και γιατί, όπως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις, παραμένω επί σειράν ετών αταλάντευτος στις αρχές µου, που υπηρετούν το σύνολο µε ευρύτερη αντίληψη, µε ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ. Με την επίτευξη στόχων και κυρίως διότι γνωρίζω το στοιχείο εκείνο που όχι µόνο ΕΝΩΝΕΙ τους Δημότες, αλλά και δεν τους διχάζει.
Ευχαριστώ όλους όσοι συμπαραστέκονται και στηρίζουν τις προσπάθειές µας.
Ευχαριστώ ακόμα όσους αντιτίθενται και εναντιώνονται, όχι µόνο γιατί έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία, αλλά και γιατί αποδεικνύουν ότι ακολουθώ το σωστό δρόμο, δεδομένου ότι άλλοι έχουν ως κίνητρο το ότι δεν ικανοποίησα παράνομες και υπερβολικές απαιτήσεις τους κι άλλοι γιατί δεν προτείνουν κάτι το θετικό, αλλά θεωρούν ότι είναι υποχρεωμένοι να αντιδρούν,χωρίς προτάσεις, ακόμα και σε σημαντικά έργα.
Εάν πιστεύετε ότι δεν είναι αυτοσκοπός ο προεκλογικός αγώνας,αλλά απαιτείται καθημερινός αγώνας και προσπάθεια μετά τις εκλογές,σας καλώ κατ' αρχήν να συμμετέχετε µε Ζήλο στα κοινά,για να συμπορευθούμε σε μια νέα πορεία,ώστε ο νέος Δήμος" ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ" να είναι πρότυπο λειτουργίας και διαβίωσης.

Ευχαριστώ.

Δημήτρης Τσιγκούνης

Δήμαρχος Δήμου Λεωνιδίου

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Νότιας Κυνουρίας

Πηγή:http://www.leonidion.gr/