ΔΣ Τρίπολης: Ομόφωνο «όχι» στην κατασκευή μονάδας παραγωγής πρώτης ύλης ζωοτροφών στο Αθήναιο

ΔΣ Τρίπολης: Ομόφωνο «όχι» στην κατασκευή μονάδας παραγωγής πρώτης ύλης ζωοτροφών στο Αθήναιο

Μάιος 26, 2021 - 16:24
0 σχόλια

Κατά την κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης διά περιφοράς την Τρίτη 26 Μαΐου, το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει «κάθετα αρνητική γνώμη επί της ΜΠΕ του έργου: "Μονάδα παραγωγής πρώτης ύλης ζωοτροφών - αδρανοποίησης ζωικών υποπροϊόντων και υλικών κατηγορίας 3 (rendering) , στη θέση ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΠΑΣΤΑ ΤΚ Αθήναιου του Δ Τρίπολης της ΠΕ Αρκαδίας, φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας FARGECO ELLAS ΕΠΕ"», όπως αναφέρεται στην απόφαση.

«Μετά από αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο και με τη θετική ψήφο του Πρόεδρου της Κοινότητας Αθηναίου κ. Τσάγκαρη Ηλία

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α

Εκφράζει κάθετα αρνητική γνώμη επί της Μ.Π.Ε. του έργου: "Μονάδα παραγωγής πρώτης ύλης ζωοτροφών - αδρανοποίησης ζωικών υποπροϊόντων και υλικών κατηγορίας 3 (rendering) , στη θέση ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΠΑΣΤΑ ΤΚ Αθήναιου του ΔΤρίπολης της ΠΕ Αρκαδίας, φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας FARGECO ELLAS ΕΠΕ".», αναφέρεται.

Σημειωτέον ότι το θέμα έχει αναδείξει η «Λαϊκή Συσπέιρωση» στο ΠεΣυ, το οποίο επίσης συνεδριάζει το απόγευμα της Τρίτης.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι λόγοι της αρνητικής γνωμοδότησης είναι:

- τα στοιχεία που αναφέρονται στην εν λόγω Περιβαλλοντική Μελέτη και ιδιαίτερα στη διαχείριση των υγρών και αέριων αποβλήτων,
– τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σε ανάλογα έργα στα οποία προκύπτουν υψηλοί δείκτες δυσοσμίας, αλλά και τοξικά υγρά απόβλητα και έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους κατοίκους των περιοχών (όπου έχουν
εγκατασταθεί) με ανάλογες αντιδράσεις και με αποτέλεσμα το κλείσιμο ή την αναστολή τέτοιων έργων,
- το γεγονός ότι η εγκατάσταση του έργου προτείνεται να γίνει σε μικρή απόσταση από τις Κοινότητες Αθήναιο και Κεραστάρη της Δημοτικής Ενότητας Βαλτετσίου και σε περιοχές του Δήμου μας με έντονη αγροτική και κτηνοτροφική
δραστηριότητα,
- το γεγονός ότι η ίδια εταιρία έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε άλλες περιοχές στις οποίες είχε εγκατασταθεί και λειτουργήσει. 

Συνημμένα αρχεία: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.