ΔΣ Τρίπολης: Η ίδρυση κτηνιατρικής σχολής, οι φυλακές και ο διάλογος Τζιούμη - Τσιαμούλου

ΔΣ Τρίπολης: Η ίδρυση κτηνιατρικής σχολής, οι φυλακές και ο διάλογος Τζιούμη - Τσιαμούλου

Μάιος 20, 2021 - 11:03
0 σχόλια

Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης είχε πολλή ένταση, πολλές φωνές, που δημιούργησαν μια άνευ προηγουμένου χάβρα, αλλά και ένα «τσουνάμι» ερωτήσεων από πλευράς αντιπολίτευσης.

Ο κ. Νίκος Τσιαμούλος, ο οποίος έθεσε πολλά ερωτήματα στη συνεδρίαση, επανέφερε το θέμα της ίδρυσης κτηνιατρικής σχολής στον Δήμο Τρίπολης, αλλά και έκανε λόγο για την ίδρυση αγροτικών φυλακών στην Τρίπολη.

Να σημειώσουμε εδώ ότι,το ΔΣ Τρίπολης έχει λάβει απόφαση για το θέμα της κτιριακής αναβάθμισης των υπαρχουσών φυλακών που δεν είναι αγροτικές. Να σημειώσουμε εδώ ότι ακριβώς το ίδιο θέμα είχε θέσει ο κ. Τσιαμούλος στη συνεδρίαση της 21ης Απριλίου και είχε λάβει τις ίδιες απαντήσεις (δείτε ΕΔΩ).

Ο κ. Τσιαμούλος, αναφερόμενος στο αίτημα για ίδρυση κτηνιατρικής σχολής, έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή, λέγοντας ότι υπήρχε συμφωνία από πλευράς της προηγούμενης κυβέρνησης, ωστόσο η νέα κυβέρνηση το απέσυρε, και πρότεινε να καταθέσει ο Δήμος εκ νέου φάκελο και να έρθει το θέμα επίσημα σε συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης.

Ως προς το θέμα των φυλακών, ακολούθησε ένας διάλογος γεμάτος ένταση μεταξύ των κκ. Τζιούμη και Τσιαμούλου, με τον δεύτερο να επιμένει ότι έχει γίνει συζήτηση για αγροτικές φυλακές, αλλά και να επιμένει ότι η κυρία Νικολάου, ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, βλέπει άλλους δημάρχους της Περιφέρειας, αλλά όχι τον δήμαρχο Τρίπολης.

Ακολουθεί ο διάλογος:

Τζιούμης: Δεν είπαμε για αγροτικές φυλακές, είπαμε για τις υπάρχουσες να κάνουμε καλύτερο κατάστημα. 

Τσιαμούλος: Σας έχουνε πάρει χαμπάρι και σας κοροϊδεύουν», είπε ο Τσιαμούλος. «Ζητώ να φέρετε την αλληλογραφία με την κυρία Νικολάου, με τα πρωτόκολλα, για να καταλάβει ο κόσμος. 

Τζιούμης: Σας ακούνε οι πολίτες.

Τσιαμούλος: Έξω στην πιάτσα λένε ότι σας κοροϊδεύουν.

Τζιούμης: Σας αφήνω στην κρίση των πολιτών, δεν ασχολούμαι μαζί σας. Δεν μιλήσαμε ποτέ για αγροτικές φυλακές. Για τις φυλακές πήραμε κάποιες αποφάσεις και κάναμε την πρότασή μας. Δεν ξέρω αν θα εγκριθεί.

Τσιαμούλος: Πού την κάνατε την πρόταση; Όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας ιδρύουν φυλακές κι εσείς αγρόν αγοράζετε.

Τζιούμης: Δεν ιδρύει κανένας Δήμος φυλακές.

Τσιαμούλος: Η κυρία Νικολάου που δεν δέχεται εσάς, ιδρύει στη Μεγαλόπολη.

Τζιούμης: Μιλάτε τώρα σοβαρά; Γιατί δεν μας δέχτηκε; Σου λέει, δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα.

Τσιαμούλος: Ιδρύθηκαν δύο φυλακές γύρω - γύρω, αυτά είναι έργα αναπτυξιακά για τον τόπο!
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.