Δράση επαγγελματικού προσανατολισμού στο Μουσικό σχολείο στην Τρίπολη (pics,vid)

Δράση επαγγελματικού προσανατολισμού στο Μουσικό σχολείο στην Τρίπολη (pics,vid)

Μάρτιος 19, 2024 - 14:13
0 σχόλια

Ο Δήμος Τρίπολης, σε συνεργασία με το Skywalker.gr, διοργανώσε εκπαιδευτική δράση – ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής Career Path Youth, την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024, από τις 10:00 έως τις 13:15, η οποία αφορά τους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης των γενικών λυκείων και θα πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσικού σχολείου Τρίπολης (επί της οδού Νίκου Γκάτσου, στην Τρίπολη).

Η δράση Career Path Youth έχει ως στόχο την ενημέρωση των μαθητών των Λυκείων για το περιεχόμενο των σχολών (ΑΕΙ, ΔΙΕΚ), τις πιθανές διεξόδους για τη διασύνδεση των σπουδών που θα επιλέξουν με τη σύγχρονη αγορά εργασίας αλλά και την επίλυση αποριών αναφορικά με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου για τους υποψηφίους των επερχόμενων πανελλαδικών εξετάσεων. Επίσης, οι παρευρισκόμενοι θα ενημερωθούν συμβουλευτικά για τους τρόπους διαχείρισης του άγχους τους κατά την προετοιμασία για τις εξετάσεις, διαχείρισης του χρόνου και οργάνωσης της μελέτης τους.

Την εκδήλωση συντόνισε η Διευθύντρια Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Skywalker Κατερίνα Γκρίτζαλη και ο σύμβουλος εκπαίδευσης Γατούδης Γεώργιος.

Επίσης πάρων στην σημερινή εκδήλωση ήταν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Μακαρούνης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δημήτρης Οικονοπουλος οι οποίοι έκαναν ένα χαιρετισμό προς τους μαθητές και τους καθηγητες των σχολείων.

Σύντομο χαιρετισμό μέσω τηλεδιάσκεψης έκανε και η Υφυπουργός Παιδείας Ιωάννα Λυτρίβη.

Η κυρία Ιωάννα Λυτρίβη εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την συγκεκριμένη εκδήλωση και μίλησε και για την νεανική ανεργία που παραμένει ακόμα και το 2024 σε υψηλό ποσοστό. Επίσης αναφέρθηκε και στην πρόσβαση που έχουν πλέον οι νέοι στην γνώση, και σε οποιοδήποτε αγαθό αφού πλέον υπάρχουν πιο πολλές δυνατότητες και όλα είναι πιο ανοιχτά από ότι ήταν για τους γονείς μας, τους παππούδες μας.

Ειδήσεις: 
Video: 

Arcadiaportal.gr Δράση επαγγελματικού προσανατολισμού στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.